Sergio Perez redt commentatoren van nachtmerries met record Formule 1

Sergio Perez redt commentatoren van nachtmerries met record

Door Joshua Jacobs 20 december 2019 | 19:01


Racing Point-rijder Sergio Perez heeft de dubieuze eer om de eigenaar te zijn van twee nieuwe records, waar hij ongetwijfeld niet blij mee zal zijn. Het gaat om de topprestaties voor 'langste carrière zonder pole positie' en 'langste tijd tussen racewinsten'. De 29-jarige ervaren rot mocht de eer tijdens dit seizoen opstrijken.

Hoewel Nico Hulkenberg waarschijnlijk de eerste is waar fans aan denken bij vervelende records (179 races zonder een podiumplaats), heeft hij nu geduchte concurrentie van Perez. Sinds de Grand Prix van Canada is de Mexicaan degene geweest die de meeste races ooit heeft gereden zonder een keer een pole positie te pakken. Hulkenberg lukte dat in zijn eerste seizoen bij Williams in 2010, Perez kwam nooit verder dan P4.

Het leverde de Britten Johnny Herbert (actief: 1989-2000) en Martin Brundle (actief: 1984-1996), tegenwoordig Sky-commentatoren, een enorme opluchting op: 'Eindelijk, we zijn gelukkig verlost van dit record!' Maar daar stopt de pret niet. Perez heeft ook de twijfelachtige eer om de langste periode op zijn naam te hebben staan, sinds zijn laatste winst. Dat was alweer Abu Dhabi 2010, waarbij hij een GP2-race wist te winnen. (Foto: Racing Point Media)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws