Zoon Lauda mist Niki enorm: 'Papa's nummer staat nog in m'n telefoon' Formule 1

Zoon Lauda mist Niki enorm: 'Papa's nummer staat nog in m'n telefoon'

Door Joshua Jacobs 23 december 2019 | 11:58


Het is alweer zeven maanden geleden dat de wereld geschokt werd door de plotseling aangekondigde dood van Mercedes-teamadviseur en drievoudig wereldkampioen Niki Lauda. De tranen in de zakdoeken zijn al lang opgedroogd, maar de pijn wordt er niet minder om: Matthias Lauda heeft het er nog altijd moeilijk mee om zonder zijn vader door het leven te gaan.

'Het voelt alsof hij nog altijd onder ons is. Ik kan nog altijd niet geloven dat hij er niet meer is', vertelt de 38-jarige Matthias in een gesprek met het Oostenrijkse Servus TV. 'Zijn nummer staat nog altijd in mijn telefoon. Je denkt constant dat hij belt en vraagt hoe het gaat.'

'In ons huis was hij de kapitein die altijd wel het juiste antwoord had op alle vragen. Of dat nou ging over mijn vrouw, kinderen of op werk. Hij wist altijd wel hoe het eraan toeging in het leven. Altijd eerlijk en ter zake. Dat mis ik enorm', vervolgt hij.

Lauda tegen karts

De Oostenrijker racet zelf nog altijd, eerst in single seaters met seizoenen in de A1 Grand Prix en Formule 3000, maar richtte zich na tegenvallende resultaten uiteindelijk op toer- en sportwagens. Tegenwoordig rijdt hij in het FIA World Endurance Championship voor Aston Martin. Als het aan Niki had gelegen, had dit avontuur wel eens heel anders af kunnen lopen!

'Ooit hadden mijn broer Lukas en ik twee karts gekocht van de buurman. We maakten ze klaar zodat ze konden rijden, op een parkeerplaats vlakbij. Toen kwam papa thuis in het weekend, en was het uit met de pret. Hij zag de karts en verkocht ze. 'Motorcrossen is prima, maar karten niet. Toch ben ik nog altijd trots dat ik zijn zoon ben.' (Foto: Mercedes AMG F1)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws