Alonso sluit terugkeer in F1 zeker niet uit: 'Ik houd alle opties voor 2021 open' Formule 1

Alonso sluit terugkeer in F1 zeker niet uit: 'Ik houd alle opties voor 2021 open'

Door Joshua Jacobs 23 december 2019 | 15:09


Hoewel hij aangeeft de Formule 1 niet erg te missen, laat de altijd drukke Fernando Alonso desgevraagd opnieuw horen geen afscheid te hebben genomen. De 38-jarige Spanjaard heeft een sabbatical genomen en zijn tanden gezet in verschillende raceklasses, maar heeft in zijn agenda voor 2021 nog een gaatje opengehouden voor de Formule 1, afhankelijk van 'wat er langskomt'.

Op dit moment is Alonso zich aan het voorbereiden op Dakar, waar hij voor Toyota voor het eerst uit zal komen. Desgevraagd laat hij weten hoe het leven is buiten de Formule 1. 'Uitdagend genoeg. Ik wil straks met de Indy 500 het iets beter doen dan het afgelopen jaar. Maar voor de rest sta ik open voor de toekomst.' Er komen nieuwe regels aan, en dat weet de tweevoudig wereldkampioen maar al te goed.

'Om deze reden houd ik alle opties open. Ik had het druk met een hoop races, waardoor mijn verlangen naar de F1 wel beperkt werd. Het is ook een bijzonder veeleisende wereld. Je leeft ervoor van ontbijt tot het avondeten, maar eigenlijk zelfs tot in de nacht. Als je niet langer in dit cirkeltje vastzit, dan kan je iets meer ontspannen leven.'

Alonso volgt het nieuws over de F1 naar eigen zeggen aan de oppervlakte. Hij is onder de indruk van Hamilton's dominantie. 'Dat talent zagen we in 2007 al, geweldig gedaan, ook van Mercedes. Gefeliciteerd'. Ook spreekt hij niets dan lof richting zijn oude team en diens rijders. 'Carlos had een fantastisch seizoen, hij maakte geen fouten en was enorm snel. Lando moet ook lof krijgen voor zijn debuutseizoen. Beiden waren geweldig', becomplimenteert hij de rijders tegenover Motorsport-Total.

De deur naar Woking zal voor de Spanjaard zeer waarschijnlijk gesloten blijven. Zowel Sainz als Norris zijn bevestigd voor 2020, en Norris zelfs voor 2021. Daarmee moet de Spanjaard hopen dat hij een aanbod krijgt van een team wat hem voldoende kan overtuigen van succes in het revolutiejaar 2021. Gezien de hoge standaarden van de Spanjaard, zal dat alleen een absoluut topteam zijn of een ploeg die daarbij op korte termijn zal kunnen aansluiten. (Foto: Toyota Gazoo Racing)

Lees meer - McLaren: 'Vertrek Fernando Alonso bracht positiviteit en rust in het team'


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws