Horner blijft zich verbazen: 'Ik denk dat er nóg meer in zit bij Max' Formule 1

Horner blijft zich verbazen: 'Ik denk dat er nóg meer in zit bij Max'

Door Christian Moerman 24 december 2019 | 15:02


Christian Horner heeft in de Talking Bulls podcast teruggeblikt op een uitstekend jaar van Red Bull. Hij gaat in op het eerste jaar samen met Honda maar benadrukt ook dat Max Verstappen een enorme rol gespeeld heeft in de behaalde resultaten in 2019.

'Het is een spannend jaar geweest. Het testen ging redelijk goed en in Melbourne wisten we niet waar we stonden. Om die eerste race meteen op het podium te eindigen is natuurlijk fantastisch. Dat momentum hebben we vastgehouden. In Monaco vochten we zelfs voor de overwinning, we merkten dat we steeds competitiever werden', zo opent de Brit.

De Grand Prix van Oostenrijk was een mijlpaal voor de Oostenrijkse renstal, die de 2019-editie wist te winnen: 'Het viel allemaal op z'n plek met een dominante overwinning in onze thuiswedstrijd. Het ging niet om het winnen van de race, maar ook om hoe hij dit deed.'

'Deze overwinning namen we mee en met die energie hebben we in Brazilië en Hongarije ook pole position kunnen pakken. In Duitsland winnen, in Brazilië winnen, in Austin op het podium, het is een mooi jaar geweest voor ons', vervolgt de Red Bull-teambaas trots.

Samenwerking met Honda een sprookje

Horner geniet nog steeds van de keuze om met Honda in zee te gaan. De Japanse motorfabrikant leverde goed werk in het eerste jaar van de samenwerking en zo denkt Horner er ook over: 'In vele opzichten was het een sprookje. Dat wij met Honda de eerste overwinning mochten pakken op de Red Bull Ring, dat was heel speciaal.'

'Om Sebastian Vettel en Valtteri Bottas evenals Charles Leclerc in te halen op het circuit en hem te winnen, prachtig. Je voelde de emotie. We stuurden (Toyoharu, red.) Tanabe het podium op om de trofee op te halen. Honda is blijven doorgaan en het heeft zich uitbetaald', concludeert hij.

Verstappen absolute top van de sport

Ten slotte benadrukt Horner dat Verstappen zo langzamerhand toch wel echt tot de elite van de sport behoort. De 22-jarige heeft vijf jaar Formule 1 achter de rug en behoort nu al tot een van de meer ervaren coureurs op de grid: 'Ik denk dat er nóg meer in zit bij Max. Hij zit op een bijzonder hoog niveau, nu al.'

'We hebben gepakt wat we konden, en soms wat meer. Goede strategische beslissingen hielpen hier zeker in mee. Het zijn dappere beslissingen die ook risicovol zijn, maar er wordt altijd over nagedacht', concludeert de Red Bull-topman. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws