McLaren: 'Kwalificatieduel laat zien dat we twee toprijders hebben' Formule 1

McLaren: 'Kwalificatieduel laat zien dat we twee toprijders hebben'

Door Joshua Jacobs 24 december 2019 | 20:25


McLaren-teamhoofd Andreas Seidl trekt flinke conclusies uit de kwalificatiecijfers van zijn piloten Carlos Sainz en Lando Norris. Volgens de Duitser heeft het duel, wat eindigde in 11-10 voor Norris, hem gezegd dat de twee jongemannen een enorm sterk duo vormen. Het geeft hem vertrouwen voor de toekomst.

'Voor Carlos moeten we ons ervan bewust zijn dat hij met enkele races technische problemen had. Wat hij liet zien in de laatste races en in Abu Dhabi bevestigt dat hij voor ons de juiste man is met het oog op de toekomst.' De 25-jarige Spanjaard was nieuw in het team maar ging het hele jaar lekker, wat resulteerde in een verdiende zesde plek in het kampioenschap.

Norris aan de andere kant heeft hij anders zien ontwikkelen. 'Als nieuweling was het duidelijk te zien dat hij het opbouwde gedurende het seizoen. Hij was snel uit de startblokken in Melbourne, en eindigde meteen in Q3. Dit bewees voor ons dat het goed was om voor hem te gaan, en wat een talentje hij is', aldus een enthousiaste Seidl tegenover Formula1.com.

Het is fantastisch om te zien wat met name Carlos doet in de auto op het punt van agressie, meent Seidl. 'Ze zijn fijne jongens buiten de wagen, en dat is erg goed voor het team qua teamgeest. Maar ik vind het gaaf hoe hard ze zijn als het gaat om de starts, de eerste rondes en hoe besluitvaardig ze zijn als er inhaalacties gedaan moeten worden om resultaten binnen te halen', tekent Crash.net op. (Foto: McLaren F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws