Racedirecteur Michael Masi brak bijna: 'Zonder de mensen om me heen kon ik dit niet' Formule 1

Racedirecteur Michael Masi brak bijna: 'Zonder de mensen om me heen kon ik dit niet'

Door Joshua Jacobs 06 januari 2020 | 09:08


Michael Masi was dit jaar de nieuwe racedirecteur, na het onverwachte overlijden van Charlie Whiting net voor de Grand Prix van Australië. In een interview geeft hij toe dat hij 2019 als een enorm zwaar jaar heeft ervaren, toen alle lasten opeens op zijn schouders terechtkwamen.

'Wat er gebeurde in Melbourne was een ongelofelijk verdrietige samenloop van omstandigheden op verschillende niveau's. Meerdere keren kreeg ik de vraag wat mijn zwaarste evenement was vorig jaar, en dat was zonder twijfel Melbourne.' Vanaf dat moment kreeg Masi, die eigenlijk de baan aanvaardde als interimmer, pas echt voor zijn kiezen wat Charlie Whiting ruim dertig jaar heeft gedaan op alle fronten.

'Zonder het team was ik nooit door het jaar heen gekomen. Dan benoem ik de directe mensen om me heen bij de FIA en de steun die ik daar kreeg. Ook onze partners bij de F1 Group, Chase Carey (Liberty Media CEO) en de uitvoerende gasten op de vloer waren erbij. En ook belangrijk, er waren nog 20 rijders en 10 teams die me steunden en hielpen. Zo simpel zat het', laat hij optekenen bij RaceFans.

'Ik ben blij hoe ik het gedaan heb, want dit was het beste wat ik had kunnen doen. Daarbij heb ik enorm veel geleerd, niet alleen van weekend tot weekend, maar ook elk uur op ieder weekend. We zijn het erover eens dat het een gigantisch ingewikkelde industrie is waar we in zitten. Maar het is wel waar ik van houd. Er zijn goede en slechte momenten met alles, en je bent zo goed als je laatste beslissing.' (Foto: FIA)

Lees meer | Profiel: Michael Masi is niet zomaar benoemd tot opvolger van Charlie Whiting


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws