FOM: 'Formule 1 gaat het lastig krijgen doordat autowereld elektrisch wordt' Formule 1

FOM: 'Formule 1 gaat het lastig krijgen doordat autowereld elektrisch wordt'

Door Maurits Kappetijn 12 januari 2020 | 17:01


Het feit dat de autowereld elektrisch wordt brengt veel voordelen met zich mee, maar het verduurzamen van auto's over de hele wereld leveren ook risico's op, dat merkt de Formule 1. Pat Symonds, 'chief technical officer' bij de FOM, vertelt dat de plotselinge omslag in de autosector zijn gevolgen heeft voor de toekomst van de koningsklasse van de autosport.

Autofabrikanten als Renault, Mercedes, Ferrari en Honda zijn betrokken bij de Formule 1, maar volgens Symonds ging van die concerns veel geld uit naar de autobusiness. 'Opeens was er een fortuin nodig om de omslag te maken naar het elektrische tijdperk, daardoor zijn veel fabrikanten in de problemen gekomen. Ze waren niet auto's aan het verkopen, maar geld aan het spenderen om hun bedrijf toekomst-proof te maken. En die transitie is nog steeds in gang.'

Focus op jonge fans

Dat fenomeen heeft volgens Symonds zijn impact op de Formule 1, beweert hij tijdens het Autosport International evenement. 'Op dit moment is de Formule 1 vaak niet winstgevend en dus is het maar de vraag voor hoelang sommige partijen betrokken zullen blijven. Juist daarom moeten we de toekomst van de sport beschermen om het wel winstgevend te maken. Het aantal fans moet groeien, door onder meer te focussen op het jonge publiek. Dat vergt wel veel flexibiliteit en verandering.' (Foto: Renault F1 Team)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

erikhobijn
13 Jan 2020 om 13:55

Het is een punt als je bedenkt dat de F1 in technisch opzicht de innovatie van auto's zou moeten brengen !
Die innovatie en ook de economische toekomst nu is motorisch vooral EV.
Wellicht waterstof, zou een uitkomst kunnen zijn , maar dan moet de F1 besluiten om op waterstof te gaan racen, dat zou slim en uitdagend zijn .
nu loopt de F1 achter de feiten aan en niet voor in de ontwikkeling.
Dan is het voor fabrieken weer interessant om te investeren, immers naast naamsbekendheid levert het een testbank op in de meest extreme zin .
Team Delft ? nodig die jongens en meisjes uit om te adviseren
Het gaat niet alleen om jeugd, de jonge generatie zorgt al voor mooie shows , juist een vertappen dat is niet het punt om zorgen over te hebben.
Max is bijzonder ook zijn levens verhaal het is een kind van de F1, zo als er wel meer zonen van rond lopen daar.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws