Abiteboul nu al positief over Ocon: 'Met hem kunnen we groeien' Formule 1

Abiteboul nu al positief over Ocon: 'Met hem kunnen we groeien'

Door Joshua Jacobs 13 januari 2020 | 09:55


Renault's chef Cyril Abiteboul is nu al enthousiast met zijn nieuwste aanwinst Esteban Ocon, die na een jaar afwezigheid weer terugkeert op de paddock. De Fransman is met name blij met de nieuwe dynamiek in het team die het afgelopen jaar flink de verkeerde kant op schoot. Die balans zou dit jaar een stuk gezonder moeten zijn, aldus Abiteboul.

De 23-jarige Ocon gaat het nog wel lastig krijgen om aan de hoge verwachtingen van de teamleider te voldoen, want Abiteboul is wel erg in zijn nopjes. 'Hij brengt een compleet andere dynamiek naar het team. Hij rijdt anders, brengt nieuwe energie, nieuwe agressie en zijn ervaring met Mercedes maakt hem anders.' Dat zijn voordelen die de Fransman ziet in zijn nieuwe protégé, al ontslaat het team niet van de verplichting een betere auto te bouwen, geeft hij ruiterlijk toe aan Motorsport-Total.

Het was anders dan toen Daniel Ricciardo naar het team kwam, zo ervaart hij het. De verwachting was dat de Australiër een stap naar achteren deed door naar Viry te verhuizen. 'Ik ben absoluut blij met wat Daniel bijdraagt aan het team, ook toen. Maar door naar ons te komen, kregen wij te maken met de verwachtingen van de media.'

We wilden wel, maar daardoor ontstond een enorme verwachting die veel verder ging dan wat wij beloofden. We zagen hoe het team reageerde toen bleek dat we niet op het vereiste niveau opereerden.' Met Ocon wordt dat anders, heeft Abiteboul nu al het idee. 'Hij zit nog altijd in de opbouwfase. Hij keert net terug naar de racerij, en dat is goed nieuws. Met hem kunnen we groeien. Hopelijk heeft hij een betere auto dan de vorige keer.' (Foto: Renault Sport)

Lees 3 Reacties

Tags:

Reacties

hvdp100
13 Jan 2020 om 18:30

Ik ben altijd blij met Abitebrug zijn uitspraken. Hij brengt de HUMOR terug in de formule 1!

erikhobijn
13 Jan 2020 om 13:42

Wat Ocon , die van Mercedes komt(en dus weet hoe het moet als team, Abiteboul kan leren: is dat hij niet zo veel uitvluchten moet zoeken .
De "verwachtingen van de media" is niet (een van de) oorzaken dat het zo mis gaat met dit team. Abiteboul zelf is de bron van al die "verwachtingen" , keer op keer.
Renalt moet Abiteboul aan de kant zetten ! neem Carlos Ghosn ;) dan is er tenminste een duel met Japan Honda, goed voor spektakel.

bullfrog
13 Jan 2020 om 11:01

Wie gelooft die man nog?We hebben de beste motor van het veld , blijkt de slechtste te zijn enz. enz.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws