Organisatie Vietnam-race presenteert logo en tribunenamen Formule 1

Organisatie Vietnam-race presenteert logo en tribunenamen

Door Joshua Jacobs 13 januari 2020 | 10:29


De Vietnam Grand Prix Corporation heeft het logo en tribunenamen van de race in april bekend gemaakt. Hoewel het werk bijna voltooid is aan het Hanoi Circuit, is men trots op de prestatie. De hoofdtribunes zijn vernoemd naar belangrijke en bekende punten, steden en provincies in dat land.

Zo is de hoofdtribune bij de startgrid bijvoorbeeld vernoemd naar de traditionele naam voor Hanoi: Thâng Long, om de voortgaande beweging en energie van de hoofdstad uit te dragen. De plaatsen bij bochten 2, 3 en 4 hebben de vorm van een gedraaide boog, wat volgens de makers vernoemd is naar Ha Long Bay oftewel Baai van de Dalende Draken.

Het land doet er duidelijk alles aan om de race in te zetten en zoveel mogelijk bezoekers te trekken, en ziet cultuur en historie als belangrijke ijkpunten daarvoor. Bij andere bochten staat bijvoorbeeld de Hài Phòng Grandstand, vernoemd naar de grote havenstad. Huê Matrix One, Dà Nâng, Nha Trang, Sài Gòn en Cãn Thó zijn een eerbetoon aan andere steden. Phú Quõc bij bocht 22 en 23 is het enige eiland op de lijst, schrijft Automobil Sport.

De wedstrijd zal voor het eerst in het land plaatsvinden op de door Hermann Tilke ontworpen baan in het weekend van 3 tot 5 april. Hanoi Street Circuit is 5.607 kilometer lang en bevat een openbaar straatgedeelte, zoals ook te zien is in bijvoorbeeld Melbourne in Australië en Monaco.

 

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws