Marko oordeelt: 'Carlos is snel, maar hij is geen Verstappen' Formule 1

Marko oordeelt: 'Carlos is snel, maar hij is geen Verstappen'

Door Joshua Jacobs 13 januari 2020 | 11:29


Met het gekonkel achter de deur bij Red Bull in 2019 om het tweede zitje, dat eerst door Pierre Gasly en erna Alexander Albon werd opgevuld, was het makkelijker geweest om Carlos Sainz erin te zetten. Maar die zat inmiddels niet meer in het talentenprogramma van Red Bull, maar bij McLaren. Achteraf heeft Marko er geen centje pijn van.

In gesprek met Motorsport.com laat de adviseur een blik achter de schermen zien wat er gebeurde toen zowel de Spanjaard en Max Verstappen voor Scuderia Toro Rosso reden. 'Toen hadden we de keuze tussen de twee: wie laten we promoveren? Onze conclusie was: Carlos is snel, maar hij is geen Verstappen. Er zijn duidelijke verschillen tussen die twee.'

Red Bull geeft aan Carlos geholpen te hebben, en dat er geen verplichting was om Sainz te laten gaan. Met de kans op promotie was de rivaliteit ook flink tussen de twee, maar met het vertrek van Verstappen bleef Sainz achter. Hoewel hij Kvyat versloeg, was het team volgens Marko degene dat op zoek ging naar mogelijkheden om de Spanjaard onder te brengen bij Renault en later McLaren. Een andere waarschijnlijke reden om hem te laten gaan was om hem bij te laten leren. 

Red Bull moest ook rekening houden met de volgende generatie rijders, om hun een kans te geven op het tweede zitje. Marko: 'Onze keuze voor Verstappen werd niet beïnvloed door bemoeizuchtige vaders. Sainz Senior is zo’n racevader die niet objectief kan zien wat verstandig is, en nog wel eens de media opzocht om iets duidelijk te maken. Wel begrijpelijk. Hij is zeker geen uitzondering als hij dingen wil waarvan hij gelooft dat ze goed voor zijn zoon zijn.' (Foto: Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws