Honda: 'Moeten tegen Max kunnen zeggen: 'We zijn er, in elke race'' Formule 1

Honda: 'Moeten tegen Max kunnen zeggen: 'We zijn er, in elke race''

Door Christian Moerman 13 januari 2020 | 11:45


Honda-topman Masashi Yamamoto denkt dat Honda naar een krachtbron toe moet werken die op elk circuit ijzersterk is. Vorig jaar kenden ze circuits waar de Honda-motor goed liep maar ook circuits waar het minder ging, dit mag niet meer.

'Het jaar was qua resultaat niet inconsistent, maar we hadden wel een voorkeur voor bepaalde circuits. Dat mag gewoon niet', zo opende de Japanner tegenover Autosport. Op circuits met veel bochten en weinig stukken waar op topsnelheid gereden werd, excelleerde de Honda-motor.

Op circuits waar de krachtbron er het meest toe doet, zoals Monza en Spa Francorchamps, kwam Honda minder goed uit de verf. Met name in Italië werd pijnlijk duidelijk dat Red Bull de competitie totaal niet bij kon benen.

Honda wil aan Verstappen leveren

Het is bekend dat Honda groot fan is van Max Verstappen. Het gebaar naar het borstzakje van de Nederlander viel uitstekend bij de motorfabrikant en sindsdien is de band eigenlijk alleen maar versterkt. Ze willen in 2020 leveren aan de Red Bull-ster.

'We moeten tegen Max kunnen zeggen: 'We zijn er, altijd goed, in elke race', zo'n krachtbron moeten we leveren', vervolgt Yamamoto resoluut. Sinds het bijtekenen van Verstappen is het duidelijk dat Honda moet leveren.

Ze denken dat een betrouwbare krachtbron Verstappen in staat stelt om zich beter te concentreren op zijn eigen taak, namelijk de auto rijklaar krijgen voor de kwalificatie en de race: 'We hebben hem tot nu toe meer betrouwbaarheid geleverd, dan heeft hij energie over om zich zorgen te maken over de kwalificatie.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Lees 3 Reacties

Tags:

Reacties

redduck
13 Jan 2020 om 13:39

Spijker, kop, raak.

Sjoerd Valkering
13 Jan 2020 om 12:55

Ben benieuwd of dit gaat lukken. Zou wel heel gaaf zijn.

bullfrog
13 Jan 2020 om 12:13

Honda heeft door Verstappen eerherstel gekregen , voor een overgangs jaar hebben ze 2 tellende poles en 3 overwinningen gekregen , na een desastreus huwelijk met McLaren moet dat een zucht van verlichting zijn geweest , de samenwerking met Red Bull blijkt een gouden greep voor zowel RB als Honda en dat Max geliefd s in Japan is mooi meegenomen.Alonso brandde Honda iedere week af terwijl de schuld grotendeels bij McLaren lag , ze hadde een bagger chassis terwijl ze maar riepen dat hun cassis het beste was en Honda moest zich aan hun chassis aanpassen en een zo compact mogelijke motor bouwen , terwijl RB zei bouw een goede motor zoals jullie willen wij bouwen het chassis er wel omheen.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws