Leclerc kijkt met plezier terug: 'Koude rillingen na winst in Monza' Formule 1

Leclerc kijkt met plezier terug: 'Koude rillingen na winst in Monza'

Door Joshua Jacobs 13 januari 2020 | 12:12


Charles Leclerc heeft een waanzinnige tijd achter de rug in Formule 1, nu al. De nodige hoogtepunten beleefde hij in zijn korte tijd bij Ferrari, naast enkele dieptepunten zoals de crash in de race in Brazilië. Toch is hij overwegend positief over zijn eerste jaar bij Ferrari. 'Zeker met Monza. Dat rode leger bij het podium gaf me echt chills.'

Het was erg lastig te beschrijven wat er speelde in die race, vindt de 22-jarige rijder. 'Normaal gesproken begint het weekend op donderdag met interviews. Nu waren we op maandag al in Milaan. Ferrari, Italië: het is overweldigend. Iedereen wil dat we winnen. Er was gewoon geen tijd om adem te halen. ' Hij kon pole positie pakken, maar vooral de zondag was enorm zwaar in gevecht met Hamilton.

Maar toen na de finishlijn zag ik het rode leger bij het podium staan. Ervoor weet je het wel , maar daar besefte ik me pas voor het eerst dat je Ferrari-rijder bent. Je ziet het aan de passie in de ogen van de mensen', omschreef Leclerc  'Door hun voel ik me een onderdeel van de geschiedenis van Ferrari. Op het podium stond ik naast Mario Andretti. Daar voelde ik me echt niet op mijn plaats, maar op de baan wil ik door mijn talent te tonen mijn plaats verdienen.'

Driestrijd met Verstappen en Hamilton

Zijn overwinning in Monza schetst een mooi groter plaatje, als Ferrari de zaken op orde kan krijgen. Een kampioenschap zou prachtig zijn, en daar heeft hij met zijn vierjarig contract uitgebreid de tijd voor. Wel wordt het pittig: 'Max Verstappen, mijzelf en Lewis Hamilton zijn niet de enigen die kunnen winnen. In de komende jaren komen er nog nieuwe jongens aan bij de topteams. Daar moeten we zeker rekening mee houden', geeft hij aan aan onze collega's van Autosport.com.

Mocht dat niet lukken, dan heeft de Monegask nog genoeg andere hobbies, en divers ook. Niet heel vreemd dat ze allemaal met autoracen te maken hebben. 'Ik zou graag nog een LaFerrari willen uitproberen. Maar vooral de MotoGP en rallyrijden trekt me.' Misschien kan hij hiervoor aankloppen bij de mannen van Mercedes, zowel Lewis Hamilton als Valterri Bottas zijn niet vies van andere racesporten. Hamilton stapte laatst op een MotoGP-scheurijzer, en Bottas houdt van rally'en. (Foto: Ferrari F1 Media)

Lees meer: Knal mee aan boord van Hamilton én Rossi

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws