Ferrari houdt matte kleur aan: 'We zagen geen reden voor een wijziging' Formule 1

Ferrari houdt matte kleur aan: 'We zagen geen reden voor een wijziging'

Door Joshua Jacobs 13 januari 2020 | 19:30


Het team van Ferrari kiest ervoor om de nieuwe, matte kleur waar het 2019 mee begon, te blijven gebruiken dit jaar. Dat heeft niets met het uiterlijk te maken. De wereld van Formule 1 is zo verschrikkelijk hightech, en de auto's zo op dieet, dat de reden niet eens zo gek klinkt: 'We maakten deze keuze omdat het lichter is, daarom houden we dit aan.'

Teambaas Mattia Binotto verklaart tegenover Sky Sports dat het gewicht de belangrijkste factor speelt, de naam van de chef heeft geen invloed op de beslissing. De samenstelling van de verf is lichter dan een glimmende lak, en uiteraard betekent minder gewicht gratis rondetijd. Iets wat Sebastian Vettel en Charles Leclerc goed kunnen gebruiken in hun strijd met Mercedes en Red Bull.

Hoeveel de besparing precies is, geeft het team natuurlijk niet prijs. Enkele bronnen geven aan dat er ongeveer 4 kilo verf op een wagen gaat, in drie tot vier verschillende lagen en een toplaag. De vergelijking is daarmee dat op een volledige race in Barcelona een vermindering van anderhalf kilo verf zo'n vier seconden oplevert.

Reddit-gebruikers verwijzen naar Channel 4, dat meent te weten dat Ferrari's aanpak 600 gram bespaart. In feite blijft er nog maar een seconde verbetering over. Minutieus, maar ook dat is Formule 1. (Foto: Ferrari F1 Media)

 

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

erikhobijn
14 Jan 2020 om 08:17

ik was jaren geleden op een congres over fluid dynamics, turbulenties in lucht en vloeistof Bern Zwitserland , daar waren ook de patronen, als laag op vliegtuigen om aerodynamische prestatie te verhogen , Biomimicry, techniek afkijken van de natuur in dit geval de huid van de haai.
En ik meen dat er nu coatings zijn die de nodige innovatie hebben op oppervlak hechting.
zo als zelfreinigende werking, wellicht zijn ze te zwaar, als laag.
Vind de matte oppervlak eigenlijk wel mooi bij Ferrari , esthetisch zijn Italianen sterk.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws