'Grand Prix van Saoedi-Arabië zal vanaf 2021 op de kalender staan' Formule 1

'Grand Prix van Saoedi-Arabië zal vanaf 2021 op de kalender staan'

Door Christian Moerman 14 januari 2020 | 11:35


Er gingen al wat geruchten rond over een mogelijke race in Saoedi-Arabië, maar nu worden de geruchten wel heel hardnekkig. Diverse Britse bronnen suggereren dat Formula 1 een akkoord gesloten heeft met het koninkrijk.

In 2021 zou er al geracet kunnen worden in Saoedi-Arabië. Een straatcircuit in de op één na grootste stad van het land, Djedda, zou de sport in 2021 moeten hosten, totdat er een rijklaar circuit beschikbaar is voor de sport. Dit circuit zou in 2022 in gebruik genomen kunnen worden.

Formula 1 sluit deal met oliegigant

Daarnaast wordt er gesuggereerd dat de Formule 1 een overeenkomst bereikt heeft met de Saoedi-Arabische oliegigant Aramco. Het bedrijf, dat een marktwaarde kent van twee biljoen dollar, zou als naamsponsor optreden, waardoor het evenement de naam 'Aramco Saudi Arabian Grand Prix' zou krijgen.

Om de extreme hitte in het land te omzeilen, wordt verwacht dat de race aan het begin van het seizoen verreden zal worden. Met name tussen mei en september is het warm in Saoedi-Arabië, dus vermoedelijk zal de race in maart of april plaats gaan vinden. (Foto: Red Bull content Pool/Getty Images)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws