Update | Alonso: 'Nu moet ik bepalen of ik nog twee of drie jaar Formule 1 wil' Formule 1

Update | Alonso: 'Nu moet ik bepalen of ik nog twee of drie jaar Formule 1 wil'

Door Christian Moerman 15 januari 2020 | 10:07


Fernando Alonso staat sinds zijn vertrek uit de Formule 1 al in de schijnwerpers. De Spanjaard beschikt over een bovengemiddeld grote portie racetalent en dit is de Formule 1-teams ook opgevallen. Naast verhalen over een overstap naar Red Bull spelen er nu ook verhalen rondom Ferrari op.

Allereerst werd er recentelijk gemeld dat Liberty Media lobbyde bij Red Bull. Ze wilden weten of de Oostenrijkse renstal het een optie vond om Alonso in het stoeltje naast Max Verstappen te zetten. Red Bull bleek niet geïnteresseerd en promoveerde Alexander Albon definitief naar de tweede Red Bull-bolide.

Alonso ziet Ferrari wel zitten

Bij Ferrari zou Alonso, die momenteel de Dakar rally rijdt, meer kans maken. Hij reed maar liefst vijf seizoenen voor de Italiaanse renstal en ziet een terugkeer naar de Scuderia wel zitten volgens SoyMotor: 'Mijn tijd bij Ferrari was prachtig en ik zou zeker teruggaan.'

'Ik heb nog niet met ze gesproken, de tijd lijkt nu nog niet rijp', vervolgt Alonso. Ferrari zet voor de volle honderd procent in op de jonge Charles Leclerc, dit was voor Alonso ook een duidelijk signaal. Aan de andere kant moeten ze op zoek naar een tweede coureur en de kans dat Sebastian Vettel, die zijn Red Bull-vorm bij de Italianen nooit terug wist te vinden, blijft is niet groot.

Zo blijft de geruchtenmolen rondom Alonso draaien, terwijl hij zich door de woestijn heen worstelt in de Dakar rally. 'Niet bepaald Eau Rouge in Spa, maar we blijven doorgaan', aldus het commentaar van Alonso bij het onderstaande fragment uit de befaamde rallyrace. (Foto: McLaren F1 Media)

Update 10.15u | Alonso: 'Nu moet ik bepalen of ik dat nog twee of drie jaar wil' 

Fernando Alonso heeft benadrukt dat de Formule 1 toch echt zijn roeping is. De Spanjaard hint hiermee nóg sterker op een terugkeer naar de koningsklasse van de autosport dan voorheen.

'Eerst moet ik de Dakar afmaken, daarna de Indy 500. In de zomer moet ik een beslissing nemen. Ik wil graag terugkeren naar de Formule 1. De komende twee of drie jaar van mijn carrière, daar zal ik me deze zomer op hen concentreren', zo opent de voormalig Ferrari-coureur volgens Marca.

'Maar ik voel me een Formule 1-coureur en dat is wat ik leuk vind. Ik ben daar gewoon veel beter in. Ik weet niet of ik zal terugkeren of niet, maar ik zal in de komende maanden zeker een beslissing nemen', vervolgt de Formule 1-veteraan, die al vaker aangaf de Formule 1 te missen.

Niet alleen maar prachtig voor Alonso

Maar er zitten ook nadelen aan de sport volgens de man die twee jaar geleden de handdoek in de ring gooide bij McLaren: 'De Formule 1 heeft volledige toewijding nodig; ik heb het al 18 jaar gedaan, nu moet ik bepalen of ik nog twee of drie jaar daarmee door wil. Bovendien moet ik een team vinden dat geïnteresseerd is.'


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws