Marko: 'Hij had moeten accepteren dat Verstappen sneller was' Formule 1

Marko: 'Hij had moeten accepteren dat Verstappen sneller was'

Door Christian Moerman 16 januari 2020 | 11:07


Helmut Marko trapt nog maar eens na op Pierre Gasly. De Fransman werd teruggezet naar Toro Rosso in 2019, hij kon de druk naar Max Verstappen kennelijk niet aan. Sindsdien is het een kruisvuur van beschuldigingen geworden van en naar Marko, die ook Daniil Kvyat nog even negatief in het zonnetje zet.

Over wie er verantwoordelijk was voor de keuze om Gasly terug te zetten wees de Red Bull-adviseur heel duidelijk met de vinger: 'Het lijkt mij dat Gasly hier zelf reden voor gegeven heeft. Hij kwam naar Red Bull en had slechts één doel voor ogen: Verstappen verslaan.'

'Hij had vanaf het begin moeten accepteren dat Verstappen sneller was, dan had hij kunnen proberen langzamerhand dichterbij te komen', vervolgt de Oostenrijker volgens Motorsport Russia. In plaats van te consolideren, ging Gasly vol in de aanval.

Door zijn rijstijl aan te passen poogde hij om op bepaalde gebieden het gat naar Verstappen te verkleinen. Hij reed agressiever, maakte daardoor meer fouten en de oefening mondde uit in een totale mislukking voor de Red Bull-junior.

Marko ziet indrukwekkende comeback Gasly

Maar Gasly heeft zich goed herpakt vindt de adviseur, die dit jaar 77 wordt: 'Zijn comeback was geweldig! In tegenstelling tot Kvyat, die niets kon laten zien na zijn demotie, bloeide Gasly op.' Marko denkt dat vooral op psychologisch gebied de Fransman het verloor bij Red Bull, bij Toro Rosso voelde hij zich echter weer als een vis in het water.

Kvyat gaat voor de bijl

Kvyat overkwam in 2016 hetzelfde. Max Verstappen werd gepromoveerd naar Red Bull en het was de Rus die het veld moest ruimen. Vanaf toen ging het bergafwaarts. In 2018 werd Kvyat ontslagen bij Toro Rosso, maar in 2019 werd hij weer teruggeroepen na tegenvallende prestaties van zijn vervanger, Brendon Hartley.

Lees ook: Marko heeft wél met Hülkenberg gesproken: 'Maar het initiatief kwam van hem'

Marko sluit af met een klein pleidooi over de Rus met een bijzonder turbulente carriere. Hij denkt dat met name in het laatste deel van het seizoen, Kvyat heeft laten zien wat hij waard is. Natuurlijk wordt hij ook geroemd om zijn podiumplek in Hockenheim. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws