Oud Ferrari-teambaas: 'Geen Hamilton, Ferrari gaat all-in op Leclerc' Formule 1

Oud Ferrari-teambaas: 'Geen Hamilton, Ferrari gaat all-in op Leclerc'

Door Christian Moerman 16 januari 2020 | 15:50


Stefano Domenicali, teambaas van Ferrari van 2008 tot en met 2014, denkt dat Ferrari niet voor Lewis Hamilton zal gaan. Met het bijtekenen van Charles Leclerc heeft de Italiaanse renstal een duidelijk signaal afgeven. Ook denkt Domenicali dat Ferrari tot aan de laatste race kan strijden in 2020.

'Op dit moment is het normaal om over dat soort transfers te praten, maar naar mijn idee gaat Ferrari all-in op Leclerc. Ik denk niet dat ze een topcoureur als Hamilton willen tekenen', zo opent de Italiaan, die in zeven jaar één constructeurstitel wist te winnen.

Domenicali denkt dat Ferrari nu niet meer af zal zien van een andere aanpak. Het was tot Leclerc ongebruikelijk om jong talent een kans te geven, stercoureurs met ervaring werden voorheen gekocht. Nu slaat Ferrari een andere weg in: 'Het team heeft nu een koers gekozen en zal zich hier aan houden. Ze richten zich op één jonge, getalenteerde coureur.'

Ferrari kan vechten tot aan het einde in 2020

'Ik denk dat het een interessant seizoen wordt, het zal anders worden dan vorig jaar en ik denk dat het tot de laatste race spannend blijft', zo luidt de conclusie van de Italiaan tegenover Sky Sports Italia. De opvolger van Jean Todt verwacht, net zoals Christian Horner, een bloedstollende titelstrijd in 2020. (Foto: Ferrari F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws