Update | Formule 4-team kondigt Leclerc aan voor 2020 Formule 1

Update | Formule 4-team kondigt Leclerc aan voor 2020

Door Christian Moerman 17 januari 2020 | 16:24


Het broertje van Charles Leclerc kan klaarblijkelijk ook een aardig staaltje sturen. Arthur Leclerc is door Ferrari opgepikt en zal vanaf volgend jaar plaatsnemen in de Ferrari Driver Academy. De 19-jarige coureur reed voorheen al voor het Sauber junior team.

'We kunnen vandaag bevestigen dat we twee jonge coureurs aan ons juniorenteam toe mogen voegen, namelijk Dino Beganovic en Arthur Leclerc. Al onze jonge coureurs nemen deel aan de Formule 3 en de regionale Formule 4 en zijn vaak in de klasse nog onbekend', aldus een woordvoerder van Ferrari volgens Formula 1.

De deelnemers van de Ferrari Driver Academy worden geregeld in het diepe gegooid. 'Het wordt een interessant seizoen voor onze jongelingen. Onze doelstelling voor de talenten is om groei te bevorderen op technisch gebied en als individu.'

Wat heeft Leclerc al laten zien?

Het jongere broertje van Leclerc heeft al eens bij Ferrari laten zien wat hij waard is. In de Duitse Formule 4 wist hij één race te winnen en behaalde hij daarnaast zeven podiumplekken. Arthur werd derde in het kampioenschap in 2019. (Foto: Ferrari F1 Team)

Update (16.20u) | Formule 4-team kondigt Leclerc aan voor 2020

Eerder vandaag werd gemeld dat het broertje van Charles Leclerc, Arthur Leclerc, toegelaten was tot de Ferrari Drivers Academy. Nu komt ook de aankondiging daar achteraan dat Formule 4-team Prema de Monegask heeft opgepikt.

Charles reed al voor de Formule 2-variant van het team en nu mag Arthur zich ook bewijzen. Het 'Formula Regional European Championship' - in de volksmond ook wel Formule 4 genoemd - is een opstapje naar de hogere raceklassen en wordt door de FIA ook zo erkend.

Na de officiële bekendmaking van de FIA heeft Arthur laten weten dat hij trots is: 'Ik ben bijzonder blij dat ik in de Regionale Formule mag rijden met een van de beste teams uit de juniorenseries. Mijn eerste tests deed ik met Prema twee jaar geleden en ik heb er altijd van gedroomd om bij ze te racen.'

'Deze mogelijkheid komt hand in hand met een andere mogelijkheid, namelijk dat ik deel mag nemen aan de Ferrari Driver Academy. Ik ben heel blij met de ondersteuning en het vertrouwen dat mij gegund is', concludeert de 19-jarige.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws