Formule 1 in gesprek met Saoedi-Arabië ondanks 'sport-wash' kritiek Formule 1

Formule 1 in gesprek met Saoedi-Arabië ondanks 'sport-wash' kritiek

Door Christian Moerman 17 januari 2020 | 14:59


Saoedi-Arabië werd recent voor het eerst genoemd als mogelijke nieuwe naam op de Formule 1-kalender. Ook BBC maakt nu melding van de interesse van het land in het Midden-Oosten. Blijkbaar liggen er al plannen op tafel voor een nieuw Formule 1-circuit.

'Het Qiddiyah circuit is deel van een nieuwe amusementencomplex nét buiten de hoofdstad Riyadh, ontworpen door voormalig Formule 1-coureur Alexander Wurz', dit meldt het Britse medium over de geruchten.

Saoedi-Arabië in overleg met Formule 1

Mike Reininger, de CEO van het amusementencomplex gaf tegenover de Britten aan dat ze in 2023 klaar zouden kunnen zijn om een Grand Prix te hosten in het koningkrijk: 'We zijn de faciliteiten aan het bouwen en hopen dat er daarna tot een overeenkomst kunnen komen over een race.'

Ook meldt de CEO dat er al onderhandelingen plaatsgevonden hebben tussen het land en de Formule 1: 'Het formaliseren van de race is niet onze taak (hier bij Qiddiyah, red.), maar we zijn wel bezig met iets neer te zetten dat er klaar voor zou zijn een Formule 1-evenement te hosten.'

Saoedi-Arabië maskeert mensenrechtenschennis

Volgens BBC-bronnen binnen het kamp van Saoedi-Arabië is er nog geen definitieve deal gesloten, maar wordt er wel naartoe gewerkt. De Formule 1 is gevraagd om een reactie maar tot nu toe heeft de organisatie geweigerd commentaar te leveren.

De grootste reden dat de deal niet door zou gaan is omdat veel internationale sportorganisaties die in zee gegaan zijn met het land beschuldigd worden van het 'sport-washen' van het gebrek aan mensenrechten in het land.

Dit houdt in dat Saoedi-Arabië het hosten van een Grand Prix zou gebruiken om het land aantrekkelijk en positief op de kaart te zetten, terwijl serieuze politieke problemen niet aan de kaak gesteld worden. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws