Brawn ergert zich kapot: 'Dit gebeurt elke keer' Formule 1

Brawn ergert zich kapot: 'Dit gebeurt elke keer'

Door Christian Moerman 17 januari 2020 | 16:03


Ross Brawn baalt van het feit dat het vrijwel onmogelijk is voor nieuwe teams om zich staande te houden in de sport. Voorheen kregen alleen de beste tien teams betaald, wat zorgde voor financiële problemen voor nieuwkomers.

'Ik denk niet dat we een verdienmodel willen waarin de eerste tien teams alleen betaald worden voor deelname, dat zal altijd de dood van het elfde team als gevolg hebben. Dit gebeurt elke keer', zo opent de voormalige Ferrari-man tegenover Racefans.

Het is hard nodig om hier een oplossing voor te vinden, anders zal de sport altijd op tien teams blijven haken. Maar Brawn zit niet stil en spoort de FIA aardig aan: 'We moeten een oplossing vinden, we hebben het er momenteel over.'

Budgetplafond Formule 1 effectief tegen nieuwkomers

Het is voor nieuwkomers in de sport niet mogelijk om enorme hoeveelheden geld uit te geven voordat ze instappen, om zo de concurrentie te slim af te zijn: 'De periode voordat je deelneemt moet je nog steeds aan kunnen tonen dat je niet te veel uitgegeven hebt.'

'Maar er moet wel een aanzienlijk bedrag neergeteld worden om toe te treden tot de Formule 1. Zodra je toegetreden bent tot de sport, kan je zelf bepalen waar je je budget aan uitgeeft, maar je hebt dan wel een budgetplafond om je aan te houden', concludeert de Brit. (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws