Voormalige juniorrijder Red Bull doet Williams versteld staan Formule 1

Voormalige juniorrijder Red Bull doet Williams versteld staan

Door Sam Koster 17 januari 2020 | 20:36


Daniel Ticktum, die jarenlang gold als de grote toekomstige belofte van de Red Bull Academy, is halverwege 2019 nog voor de Formule 1 te hebben gehaald de deur gewezen door Helmut Marko. Williams pikte de jonge Brit op en maakte Ticktum testcoureur voor 2020. Claire Williams zegt in Motorsportweek overdonderd te zijn door het talent van Ticktum.

Ticktum is volgens zijn nieuwe werkgever een uitzonderlijk snelle rijder. 'Toen we hem simulatorwerk lieten doen, zeiden onze jongens dat hij een van de beste rijders is die ze ooit zagen', vertelt Williams over Ticktum. 'Hij heeft volgens mij veel talent', denkt Williams. 'Hij weet wat er van hem wordt verwacht en hoe hij zich moet gedragen', aldus de teambaas.

Ticktum rustiger dan voorheen volgens Williams

In het verleden stond Ticktum niet alleen als snel, maar ook als opvliegerig te boek. In 2015 werd hij na opzettelijk inhalen en crashen onder de safety car geschorst voor één jaar. Die uitspattingen zijn voorgoed verleden tijd, daarvan is Williams overtuigd. 'Door zijn ervaring is hij volwassener geworden en kan hij gewoon iets doen als we dat van hem vragen', aldus Williams. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws