Horner benieuwd naar weerbaarheid Hamilton: 'Wil zich meten met Verstappen' Formule 1

Horner benieuwd naar weerbaarheid Hamilton: 'Wil zich meten met Verstappen'

Door Rick Pasker 18 januari 2020 | 16:38


Christian Horner is erg nieuwsgierig naar Lewis Hamilton. De teambaas van Red Bull Racing denkt dat de Brit de komende jaren een grote kluif heeft aan Max Verstappen en Charles Leclerc. De vraag is dan ook hoe weerbaar Hamilton zich op kan stellen tegenover de 'jonkies'.

'Soms krijg je te maken met een nieuwe golf aan talenten en ik denk dat dat momenteel het geval is', begint Horner tegenover Motorsport.com. 'Vooral de dynamiek tussen Max en Charles zal spannend worden. Dan gaat het vooral over hoe dat zich gaat ontwikkelen en hoe Lewis het kan blijven opnemen tegen die jongens.'

Dominantie Hamilton niet vanzelfsprekend meer

Vorig seizoen behaalde Hamilton zijn zesde wereldtitel in de koningsklasse en lijkt dan ook niet te stoppen. Verstappen en Leclerc wisten het de Mercedes-coureur nog niet moeilijk te maken, maar daar kan elk moment verandering in komen. Beiden hebben een lange deal gesloten bij hun topteam; Leclerc tot en met 2024 bij Ferrari, Verstappen tot en met 2023 bij Red Bull.

Lees ook: Verstappen verlengt contract bij Red Bull tot en met 2023

Horner denkt dat Hamilton nog lang niet uitgeraasd is. 'Er zit nog genoeg energie in hem en ik denk dat hij zich graag wil meten met de jonge golf die eraan komt.' De teambaas verwacht dan ook nog genoeg spektakelstukken in de Formule 1 aankomende seizoen. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws