Ricciardo moest wennen: 'Had een andere vorm van concentratie nodig' Formule 1

Ricciardo moest wennen: 'Had een andere vorm van concentratie nodig'

Door Hans van Brunschot 19 januari 2020 | 10:44


Daniel Ricciardo heeft een flinke periode moeten wennen aan het rijden in het middenveld. Volgens de Australiër is er in de gevechten om de laatste punten een andere vorm van concentratie nodig.

Ricciardo verruilde het afgelopen seizoen topteam Red Bull Racing voor het ambitieuze Renault en vond zichzelf na vijf seizoenen in de top van de Formule 1 terug in het drukke middenveld. Dat vereiste enkele aanpassingen, zo stelt de Australiër.

'In een topwagen ga je gevechten redelijk relaxed aan', zegt de 'Honey Badger' tegen Racefans. 'Als je het niet meteen voor elkaar krijgt, probeer je het een ronde later nog een keer. Je hebt heel veel meer snelheid. In het middenveld zijn de verschillen tussen de wagens een stuk kleiner en zijn fouten veel duurder want je ze hersteld ze niet zo gemakkelijk.'

Zuiniger omgaan met je kansen

'Je moet zuiniger zijn met de kansen die je krijgt', legt Ricciardo uit. 'Je weegt beter af wanneer je een risico moet nemen en wanneer het juist beter is om dat niet te doen. Dat vereist een andere vorm van discipline en concentratie. Daar heb ik wel aan moeten wennen.'

De teams in het midden, zoals bijvoorbeeld Renault en McLaren, lagen afgelopen seizoen dicht bij elkaar. Ricciardo stelt dat een minder competitieve auto en het meer bij elkaar liggen van concurrenten ervoor zorgen dat je je fouten moet minimaliseren.

'Vooral met het middenveld is de auto duidelijk niet zo goed als de voorliggers, dus als je wel een baan hebt, denk ik dat je meer tijd verliest en de banden oververhit raken waardoor je een grotere prijs lijkt te betalen. Ik denk dat ik leer wanneer je verstandig moet zijn en wanneer je moet proberen er wat meer uit te halen'', zegt de Australische coureur tegen RaceFans.net.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws