'Helmut Marko belde me gewoon op en zei: 'Als je je niet verbetert, word je ontslagen'' Formule 1

'Helmut Marko belde me gewoon op en zei: 'Als je je niet verbetert, word je ontslagen''

Door Maurits Kappetijn 19 januari 2020 | 19:48


Jean-Eric Vergne is al een tijdje uit de Formule 1, maar weet nog erg goed hoe zijn tijd bij Toro Rosso was. De voormalig Red Bull-rijder reed onder het regime van Helmut Marko en heeft daar niet al te vrolijke herinneringen aan overgehouden.

In gesprek met RTL GP Magazine vertelt Vergne openhartig over zijn Formule 1-verleden. 'Ik mis eigenlijk alleen de auto, de rest niet. Ik was eenzaam en voelde me totaal niet op mijn plek. Ik was mezelf niet meer. Alles bij het team was erg prestatie-gericht en daar hing vooral de sfeer vanaf. Ik voelde me niet prettig. Het voelde als een relatie met een meisje dat gewoon niet werkte. Toen ze het met mij uitmaakte, voelde het wel als een opluchting.'

Marko nam geen blad voor de mond

Over Helmut Marko doet Vergne een interessant boekje open. De Fransman reed bij Toro Rosso en stond zodoende onder leiding van de doorgaans strenge Oostenrijker. Op de vraag wie Vergne het irritantst vond in de Formule 1, antwoordt hij stellig: 'Helmut Marko. Ik houd wel van dat soort mensen, ze zijn eerlijk en vooral Helmut is recht voor z'n raap. Maar in mijn geval was het niet altijd positief. Ja, hij belt je gewoon op en dan hoor je: 'Je bent shit, als je dit blijft doen word je ontslagen'. Dat zette je wel aan het denken.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws