Van der Garde waakt voor houdbaarheidsdatum Newey bij Red Bull: 'Dat is een gevaar' Formule 1

Van der Garde waakt voor houdbaarheidsdatum Newey bij Red Bull: 'Dat is een gevaar'

Door Maurits Kappetijn 19 januari 2020 | 20:17


Giedo van der Garde denkt dat het belangrijk is voor Red Bull Racing dat er constant wordt gekeken naar de invulling van de functie van Adrian Newey. De meesterontwerper gaat al heel wat jaren mee bij het team van Max Verstappen en Van der Garde stelt dat daar ook een gevaar in schuilt.

Bij RTL GP Magazine wordt er gepraat over Newey, die al decennia lang succesvolle Formule 1-auto's ontwerpt. De afgelopen maanden kwam er kritiek op de Brit, omdat hij veelvuldig bezig was met projecten buiten de Formule 1, zoals het ontwerpen van de nieuwe Aston Martin Valkyrie, of een zeilboot. 

Van der Garde vergelijkt Lowe met Newey

Van der Garde stelt dat men een situatie als met Paddy Lowe bij Mercedes moet zien te voorkomen. 'Lowe heeft jaren lang bij Mercedes gezeten, dat ging uiteindelijk echt niet meer', waarna de Nederlander moet lachen om het grapje 'how Lowe can you go'. 'Daarna ging hij naar Williams en vervolgens heeft hij niets meer gepresteerd. Dus je ziet dat het gevaarlijk kan zijn om steeds dezelfde mensen in de top van een team te hebben, omdat er constant uitdaging nodig is. Je moet altijd zorgen dat er hele goeie, jonge mensen om de oude garde heen zit. Dat zullen ze nu bij Red Bull ook moeten doen.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws