Todt faliekant tegen klachten groeiende werkdruk: 'We moeten juist blij zijn' Formule 1

Todt faliekant tegen klachten groeiende werkdruk: 'We moeten juist blij zijn'

Door Joshua Jacobs 20 januari 2020 | 08:47


FIA-president Jean Todt heeft weinig met de kritische houding van de nodige omstanders die menen dat de werkdruk in Formule 1 te hoog is. De Fransman noemt het lastig te verkroppen, vanwege de bevoorrechte positie die men in F1 heeft volgens hem.

Op dit moment bevat de kalender 22 races, met de komst van Nederland en Vietnam. Een unicum, en er is zelfs ruimte om uit te breiden naar 25 races. Wel zijn in de afgelopen jaren steeds meer stemmen op gegaan dat de werkdruk in Formule 1 te hoog ligt, al zetten de organisatie en teams stappen om de situatie aan te pakken. Toch zijn de negatieve geluiden tegen het zere been van Todt, die er door zijn bezoeken aan ontwikkelingslanden en de Verenigde Naties anders tegen aan is gaan kijken.

'Het gaat nog wel even duren voordat we op 25 races zitten. We speculeren daar al zoveel over alsof het al zo ver is, maar op dit moment vormen 22 races de huidige situatie. Daar verschil ik over van mening. Ik voel me echt dat we gezegend zijn in een wereld te zijn waar we mogen houden van wat we doen. We hebben de passie en zijn bevoorrecht. Dat geldt voor iedereen die in de Formule 1 is, inclusief mijzelf', meent de FIA-president volgens Motorsport.com.

Todt moest bij Ferrari 18 uur per dag knallen

De oud-Ferrari-teamleider kijkt terug op zijn situatie van toen, waar hij keihard moest werken om de Italianen weer met de neuzen dezelfde kant op te krijgen. 'Toen werkte ik 18 uur per dag, zes of zeven dagen per week. Dat kwam omdat ik passie had, en een resultaat voor ogen had.' Zijn liefdevolle familie begreep dat, ook omdat hij het niet zijn hele leven zou doen.

'Ik zie mensen die, als ze fortuinlijk zijn, dertig dollar per maand krijgen. Dat geldt voor bepaalde landen. Dat moeten we niet vergeten. Hier in de F1 hebben we echt geluk, met veel hogere salarissen dan in andere industrieën. Dat betekent niet dat we hard moeten werken, maar als we echt puur naar de situatie kijken.' (Foto: FIA)

 

Poll

Wat vind jij van de situatie in de Formule 1 die Todt beschrijft?


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws