F1 in het kort | Italiaans medialek veroorzaakte vroege aankondiging Binotto Formule 1

F1 in het kort | Italiaans medialek veroorzaakte vroege aankondiging Binotto

Door Maurits Kappetijn 26 januari 2020 | 09:45


In de rubriek 'F1 in het kort' houdt F1 Maximaal u op de hoogte van het laatste nieuws van de koningsklasse van de autosport dat nét niet in aanmerking komt voor een uitgebreide vermelding, maar uiteraard wel relevant is om toch even te benoemen op de website.

Italiaans medialek zorgde voor vroege aankondiging Binotto bij Ferrari

Toen Mattia Binotto de vertrekkende Maurizio Arrivabene bij Ferrari opvolgde, werd de Italiaanse renstal in verlegenheid gebracht door een lek naar de media. In het maandelijkse Ferrari Magazine vertelt Binotto dat hij vervroegd moest worden aangekondigd als nieuwe teambaas. 'Ik deed 's morgens de krant open en zag op de voorpagina mijn hoofd met: 'Nieuwe teambaas Ferrari'. Toen heb ik wel een belletje gepleegd naar het kantoor, ja. Vervolgens is de aankondiging vervroegd, het kon niet anders.'

Norris rijdt met Rossi voor bosbranden Australië

De oplettende Formule 1-fan weet dat Lando Norris fan is van simracen. Niet alleen in de autosport, maar ook op de motor wil de Brit geregeld gesimuleerde ronden rijden. In plaats van de rondjes voor zijn plezier te rijden, heeft Norris nu echter een inzamelingsactie gehouden voor de bosbranden in Australië. Rijdend met Valentino Rossi heeft de McLaren-coureur inmiddels al meer dan 2000 euro opgehaald.

Williams over testrol Nissany: 'Talent is belangrijk voor ons'

Teambaas Claire Williams onderstreept dat het aantrekken van de Israëlische Roy Nissany voor de testen en ontwikkeling gebeurt vanwege sportieve redenen. Geld zou voor het geplaagde team van Williams geen factor zijn geweest op de beslissing. 'Het is belangrijk voor ons dat we goed talent in huis hebben voor ons herstel.'

'We zijn op een reis en moeten daarbij rijders hebben die kunnen begrijpen wat er in de auto gebeurt. Het zou geen zin hebben om een rijder te hebben die geen goed werk kan doen, zeker als je kijkt naar in wat voor positie we ons bevinden', verklaart Williams tegenover Sky Sports.

Vietnam gaat hard en toont afgerond pitgebouw online

De organisatie achter de Grand Prix van Vietnam heeft trots op Twitter haar afgeronde pitgebouw laten zien. Het monsterlijke bouwwerk heeft drie verdiepingen en is 300 meter lang, waardoor mensen die zich in het gebouw bevinden de hele startopstelling met gemak kunnen zien.

Het commentaar online spreekt boekdelen. 'Slechts 1 jaar en 2 maanden geleden, kwam F1 hier langs op bezoek en waren het nog gewone wegen, bomen en wat huisjes. Nu is het  veranderd in een prachtige baan. Alle eer aan de werkers die onvermoeibaar werken om zich aan de deadline te houden om dit project af te krijgen. Goed gedaan Vietnam, ik kan niet wachten om langs te komen. De race vindt voor het eerst plaats over zo'n tweeëneenhalve maand, in het weekend van 3 tot 5 april.

Lattifi kaapt racenummer Nico Rosberg

Aanstaand Williams-debutant Nicholas Lattifi heeft via Twitter bekend gemaakt welk racenummer hij zou gaan hanteren in zijn carrière. Daar bestond al een tijdje twijfel over, ook bij de officiële inschrijvingen was dit nog niet duidelijk. Nu blijkt dat zijn keuze is gevallen op nummer 6, wat eerder het nummer was van oud-wereldkampioen Nico Rosberg die eind 2016 na de hoofdprijs spontaan met pensioen ging. Toeval?

De Canadees licht toe dat zijn keuze losstaat van het succes van de Duitser. 'Ik koos dit omdat ik uit Toronto kom. Die stad staat bekend als 'De Zes'. Als je daar vandaan komt, dan is je kengetal voor je telefoonnummer óf 416 óf 617. Beetje gek misschien, maar het bleef wel plakken bij me.' In maart komt de debutant uit bij Williams naast George Russell.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws