Bevestigd: Alonso snijdt banden met McLaren definitief door Formule 1

Bevestigd: Alonso snijdt banden met McLaren definitief door

Door Joshua Jacobs 20 januari 2020 | 15:05


De Spaanse sportkrant Marca heeft bevestigd gekregen dat oud-wereldkampioen Fernando Alonso ervoor heeft gekozen om alle banden met zijn oude team McLaren door te snijden. Op geen enkele manier is de Spanjaard nu meer verbonden aan de Britse constructeur, waardoor hij vrij is om te gaan en staan waar hij maar wilt.

Met de laatste seconden die wegtikten van 2019, verstreek ook de tijd die Alonso nog had om het samenwerkingsverband met McLaren te verlengen. Door deze af te laten lopen, is hij niet langer meer ambassadeur voor het merk, maar stoppen ook potentiële nieuwe avonturen van Alonso in Amerika met de Britten, schrijft Marca.

Eerder probeerde hij met het team ook de Indy 500 te winnen als laatste missende deel van de Triple Crown (Indy 500, Monaco Grand Prix en het rijderskampioenschap). Dit mislukte twee keer achter elkaar jammerlijk, na motorpech in 2018 en een volledig mislukte kwalificatie in 2019. Nu kan Alonso ervoor kiezen om met een ander team die droom na te jagen. Mogelijk wordt dat de ploeg van Andretti.

Eerder was al besloten door McLaren's teambaas Andreas Seidl dat talenten Carlos Sainz en Lando Norris hun plek hadden verdiend, terwijl ook de testrol verhuisde van de ervaren Spanjaard naar Sergio Sirotkin. Na Indy 500 lijkt het erop dat Alonso zich weer kan gaan richten op Formule 1, ook al is dat een enorme commitment waar hij op zijn 38e nog niet over uit is.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws