Mercedes onthult: concurrentie werd bewust voor de gek gehouden bij wintertests Formule 1

Mercedes onthult: concurrentie werd bewust voor de gek gehouden bij wintertests

Door Maurits Kappetijn 20 januari 2020 | 20:02


Wat velen al vermoedden, blijkt nu ook echt waar. Mercedes reed tijdens de wintertests voorafgaand aan het 2019-seizoen met opzet minder hard. Hoofdontwerper John Owen laat weten dat men bewust niet de randjes opzocht in het koude Barcelona, om vervolgens haar concurrenten te zien gissen.

In februari 2019 verschenen alle Formule 1-teams in Barcelona voor de gebruikelijke wintertests, maar daarbij viel op dat Ferrari ontzettend snel bleek. De Italianen waren vele tienden verwijderd van de tijden van Mercedes en Red Bull en waar iedereen dacht dat Ferrari veel voorsprong had geboekt in de winter, bleek het tegendeel waar. Owen bevestigt in Motorsport.com dat het team van Mercedes bewust niet met een snelle auto reed op het Circuit de Barcelona-Catalunya. 

'Alles wat erop leek dat we weer terug bij af waren, of moesten reageren, was helemaal niet waar. We hadden nooit het plan om uiteindelijk met die auto te racen en waren een beetje verrast dat sommige ander teams zichzelf stimuleerden met het idee dat wij niet goed waren. Het verraste mij, want het leek wat naïef aangezien dit niet de wagen was waarmee we naar de races zouden gaan', aldus de Brit.

Media speculeerden er op los, Mercedes lacht in vuistje

Logischerwijs verscheen er veel heisa in de media na de eerste testweek, maar de Mercedes-engineers konden daar eigenlijk alleen maar om lachen. 'We vonden het erg vermakelijk om te lezen wat mensen over onze aerodynamica schreven na die eerste test. Wij wisten om eerlijk te zijn niet eens meer hoe het eruitzag tot het op de auto verscheen. We hebben sindsdien zoveel stappen gezet. En toen vonden we het nog amusanter dat mensen zeiden dat we in week twee reageerden op wat er in de eerste week gebeurde, wat een wonder zou zijn geweest.' (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws