'Kleinere teams zullen halverwege 2020 stoppen met ontwikkelen' Formule 1

'Kleinere teams zullen halverwege 2020 stoppen met ontwikkelen'

Door Christian Moerman 21 januari 2020 | 11:44


Het is algemeen bekend dat Ferrari een aardig budget heeft voor haar activiteiten binnen de sport. Voor Alfa Romeo geldt dit niet. De nieuwkomers, die in 2018 het Sauber F1-team overnamen, moeten geregeld aankloppen bij Ferrari voor hulp. Hier komt echter spoedig verandering in.

De coureurs moesten de set-ups van de bolides voorbereiden in Maranello, waar de simulator waar Sebastian Vettel en Charles Leclerc doorgaans op testen, ook open stond voor de Alfa Romeo-coureurs.

Halverwege dit seizoen is dit echter niet meer nodig. In Hinwil (de locatie van het Alfa Romeo-hoofdkwartier, red.) wordt namelijk een gloednieuwe simulator gebouwd die vanaf 2021 de Italiaanse renstal een serieus voordeel op moet leveren, zo meldt La Gazzetta dello Sport.

Alfa Romeo met een klein budget

Voor 2020 en 2021 zal het budget voor het ontwikkelen van de auto wederom goed in de gaten gehouden moeten worden, met name omdat in 2021 een volledig nieuwe bolide ontwikkeld moet worden.

Het Italiaanse sportmedium verwacht dat daarom veel kleinere teams zullen besluiten om in 2020 halverwege het jaar (na de zomerstop, red.) de ontwikkelingen stil te leggen om zo het grootste financiële deel hiervan over de hevelen naar de 2021-auto.

Niet veel later wordt het juist voor de 'rijke' Formule 1-teams, zoals Mercedes, Ferrari, Red Bull, Renault en McLaren pittig om het budget juist terug te dringen wanneer het budgetplafond geïmplementeerd gaat worden. (Foto: Alfa Romeo Racing)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws