Grosjean: 'Ik doe heel veel fout, maar dit niet' Formule 1

Grosjean: 'Ik doe heel veel fout, maar dit niet'

Door Christian Moerman 21 januari 2020 | 13:44


Romain Grosjean weet dat hij zo af en toe niet lekker uit de verf komt in de Formule 1. Enkele van zijn seizoenen zijn gekenmerkt door reeksen matige beslissingen van de Fransman. De waarde van de Haas-coureur ligt op een ander gebied.

Volgens Grosjean zelf is zijn sterkste punt het ontwikkelen van en feedback geven op de auto. Vorig jaar was leek het alsof de Haas-bolide problemen kende met het op temperatuur krijgen van de banden, maar dit weerlegt de voormalig Lotus-coureur volgens Racefans: 'Ik denk niet dat het met de banden te maken had.'

'Het had een aerodynamische komaf. We verloren na enkele ronden op de banden alweer zó veel grip dat de auto onbestuurbaar werd. Ik denk dat ik dit probleem, in combinatie met de banden, niet kon compenseren met mijn rijstijl', vervolgt de man die ook volgend jaar in de Haas te vinden is.

Grosjean weet wat er mist bij Haas

Ik zei na Paul Ricard: 'Jongens, het zijn niet de banden, het is de auto. We hebben alles geprobeerd en niets werkt, het móét wel aan de auto liggen', het was een startschot voor Haas om terug te gaan naar de aerodynamische aanpassingen van het begin van het seizoen.

Grosjean ging met het team aan de slag om de auto door te ontwikkelen in een richting die wel werkte voor het team. Dit deed hij ook toen Lotus in de put zat, en hij roemt zichzelf om zijn gevoel voor het ontwikkelen van de auto: 'Ik doe heel veel fout, maar dit niet. Het is altijd een van mijn goede kwaliteiten geweest.' (Foto: Haas F1 Team)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

bullfrog
21 Jan 2020 om 21:56

daar heeft Grosjean gelijk in , de auto was zoveel beter aan het eind van het seizoen. Dus niet.ieder team behalve Williams en Haas hebben vooruitgang geboekt.Williams door de eigenwijze Claire Williams en Haas door Peppi en Kokkie

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws