Oud Ferrari-topman: 'Foutenfestijn Vettel staat haaks op prestaties bij Red Bull' Formule 1

Oud Ferrari-topman: 'Foutenfestijn Vettel staat haaks op prestaties bij Red Bull'

Door Christian Moerman 21 januari 2020 | 16:58


Cesare Fiorio, voormalig sportief directeur van Ferrari, heeft aangegeven dat hij begrijpt waarom Ferrari zo lang met een contractverlenging van Sebastian Vettel wacht. Het is een juiste inschatting van Mattia Binotto, denkt hij.

'Vettel heeft een te grote hoeveelheid fouten gemaakt in 2019, maar ik het laatste seizoen heeft hij dat wel weer rechtgetrokken', zo wordt de Italiaan geciteerd door diverse bronnen. Vanaf de Grand Prix van Singapore ging het beter met de Heppenheimer, daarvoor verloor hij continu van zijn teamgenoot.

Fouten Vettel staan haaks op Red Bull-ervaring

Fiorio vervolgt: 'Het foutenfestijn op het circuit staan haaks op de ervaring die Vettel opgedaan heeft bij Red Bull en de vorm waarmee hij vier kampioenschappen gewonnen heeft. Binotto's aanpak is daarom volledig terecht op twee vlakken.'

'Allereerst omdat Charles Leclerc aan het begin van het seizoen rondjes om Vettel heen reed, zonder enige angst. Ten tweede omdat er steeds meer jong talent doorstroomt, die al in auto's rijden die veel op de Formule 1-auto's lijken', concludeert de Ferrari-veteraan. (Foto: Ferrari F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws