Update | Opnieuw tegenslag voor GP Miami, stemming uitgesteld Formule 1

Update | Opnieuw tegenslag voor GP Miami, stemming uitgesteld

Door Maurits Kappetijn 26 januari 2020 | 10:55


Update - 10:00, 26-1-2020 | Opnieuw tegenslag voor GP Miami, stemming uitgesteld

Ondanks dat er bijna witte rook verscheen in Miami, lijkt een Formule 1-race ineens toch een stuk verder weg dan gedacht. De commissieraad die afgelopen woensdag zou stemmen over de rechten van het Hardrock Stadium; een besluit dat vooral draait om een eventuele Grand Prix, heeft besloten de stemming uit te stellen.

In een poging de race in Zuid-West Florida tegen te houden, wilde een deel van de gemeenteraad van Miami een speciale commissie laten stemmen over het Hardrock Stadium, de commerciële partner waarmee de Formule 1 het raceweekend wil gaan organiseren. Het circuit zal over het grondgebied van het stadion gaan, maar als de commissie de rechten van het grondgebied zou aanpassen, zou een race voorkomen kunnen worden. Door 'het houden van autoraces' van de pachtovereenkomst te schrappen, is een Formule 1-race op die plek onmogelijk.

De motie van de gemeenteraad komt voort uit onrust onder de bewoners van de Amerikaanse stad. Naast enthousiaste mensen, zijn er namelijk ook inwoners die hebben geprotesteerd, met name vanwege het de geluidsoverlast en het blokkeren van 199th Street, een belangrijke straat in Miami. 

Commissie stelt stemming uit

De commissie die over de rechten van het Hardrock Stadium zou gaan stemmen, heeft besloten de stemming uit te stellen tot 4 februari, meldt onder andere FormulaSpy. Een flinke tegenslag, want verwacht wordt dat het bouwen van een circuit anderhalf tot twee jaar zou gaan duren. De tijd dringt, dus vertraging is voor de FOM en de Amerikaanse promotors geen optie. Het is vooralsnog onduidelijk welke exacte gevolgen de uitstelling van de stemming zal hebben voor de belanghebbenden; zowel de FOM als de CEO's van het Hardrock Stadium zijn nog niet met een verklaring naar buiten gekomen. Wel staat 4 februari 2020 bij velen inmiddels met rood omcirkeld in de agenda's.

Origineel bericht - 9:00, 22-1-2020 | Een belangrijke week voor de GP van Miami

De Grand Prix van Miami lijkt dan toch doorgedrukt te worden. Sinds Liberty Media de rechten van de Formule 1 heeft overgekocht zijn ze bezig met het promoten van de sport in eigen land. Ze hebben hun zinnen gezet op Miami en volgens de meest recente berichten kunnen ze de race gaan krijgen ook.

De oorspronkelijke plannen zijn al wel opzij geschoven. Men wilde in het downtown gebied van de stad de race houden en ook gebruik maken van een brug. Hier zag de plaatselijke bevolking niets in, het zou teveel chaos veroorzaken in het centrum van de stad. Formula 1 heeft toegelicht wat de vervolgstap is.

Rondom het Miami Dolphins' NFL Stadium (ook wel het Hard Rock Stadium genaamd, red.) liggen er mogelijkheden. Op deze locatie zou alleen de 199th Street last hebben van het evenement, maar de organisatie van de Formule 1 is bereid de racetijden op te schuiven tot na drie uur, zodat de schoolbussen geen last hebben van de activiteiten.

Grand Prix van Miami zoekt steun

Liberty Media is driftig op zoek naar steun voor het plan en heeft het gevonden bij de Miami Dolphins: 'Net zoals de Super Bowl is een dergelijk evenement een uitstekende mogelijkheid om deze regio met trots te tonen aan de rest van de wereld', aldus de CEO van Hard Rock Stadium en het Miami Dolphins Stadium, Tom Garfinkel.

De aanpassingen aan het circuit zijn gemaakt voorafgaand aan een belangrijke vergadering met de Miami-Dade Board of County Commissioners. Deze commissie gaat stemmen over de huidige rechten van het grondgebied, als ze de rechten van het Hard Rock Stadium weten in te dammen, dan zouden ze een race op die locatie kunnen voorkomen. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws