Renault claimt: 'We liggen voor op Mercedes én Honda' Formule 1

Renault claimt: 'We liggen voor op Mercedes én Honda'

Door Sjoerd Valkering 22 januari 2020 | 15:33


Remi Taffin, chef motoren van Renault, laat in de Duitse media weten dat de Franse motor naar eigen zeggen momenteel krachtiger is dan die van Mercedes en Honda. Alleen Ferrari ligt nog voor volgens Taffin.

'We ondergaan een nauwe strijd met Mercedes en Ferrari', antwoordt Taffin als hem wordt gevraagd waar Renault staat ten opzichte van andere motoren. 'Mercedes staat iets achter ons, Ferrari iets voor. Honda staat een stap achter ons.'

Vervolgens gaat Taffin iets meer in op de onderlinge verschillen uitgedrukt in pk's. 'We hebben het niet meer over verschillen van 35 pk of meer tussen de motoren. Tussen Ferrari en Mercedes en ons gaat het misschien om 3,5 tot 7 pk aan verschillen. Met Honda spreek je van een achterstand van 10 tot 15 pk', citeert Auto Motor und Sport hem.

Zaak Ferrari

Renault werd ook nog gevraagd waarom ze zich in 2019 niet met de verdachte case van de Ferrari-motor hebben bemoeid. Taffin laat weten dat ze dat wel hebben gedaan. 'Stil is het verkeerde woord', verduidelijkt hij. 'We hebben er alleen niet publiekelijk over gesproken. Als de FIA het met onze aanvraag eens is, dan maken we het niet openbaar. We willen dat voordeel voor onszelf behouden.'

Onlangs meldden bronnen aan Motorsport Italië dat Mercedes in de winterstop goed op weg is met de power unit voor 2020. De eerste tests 'zouden veelbelovend' zijn geweest voor het team uit Stuttgart, dat volgens Taffin achter ligt op Renault op het gebied van motoren. (foto: Renault Sport)

Poll

Geloof jij Renault?

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

johnnybgood
22 Jan 2020 om 20:51

denk alleen renooit niet het 4de team is maar mclaren,,,,,,,

BrabantseVerstappenFan
22 Jan 2020 om 15:54

Gebaseerd op de gegevens van 2019?
Iedereen maakt grote stappen in de winterstop en met name Honda zal Verstappen een competitieve motor willen geven.
Ook heb je nog de geruchten van Mercedes, die beweren dat ze de problemen met de koeling hebben opgelost en hierdoor langer op vol vermogen kunnen draaien.
Ferrari zal dan weer een minder grote stap maken, maar die hadden al een flinke voorsprong.
Mijn voorspelling: Ferrari en Mercedes zullen ongeveer gelijk zijn en Honda en Renault zullen er maar net onder zitten.
Het zal vooral om de betrouwbaarheid gaan.
En Renault en betrouwbaarheid......

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws