Fry onthult: 'Hamilton was dichtbij overgang naar Honda' Formule 1

Fry onthult: 'Hamilton was dichtbij overgang naar Honda'

Door Maurits Kappetijn 22 januari 2020 | 18:59


Het had niet veel gescheeld of Lewis Hamiltons carrière had er wellicht heel anders uit gezien. Nick Fry, oud-topman bij Mercedes en Honda, laat weten dat de Britse wereldkampioen in 2007 voor een overstap naar Honda stond. In de podcast Flat Chat doet hij zijn verhaal.

Hamilton maakte in de opstapklasses naar de Formule 1 veel indruk en veel teams waren geïnteresseerd. Na een seizoen GP2 (de huidige Formule 2, red.) stond Honda op het punt hem over te nemen. 'Het was de vraag of Hamilton een kans ging krijgen bij McLaren, waar hij voor zijn Formule 1-carrière al aan verbonden was. Honda's sportief directeur Gil de Ferran nodigde hem daarom uit voor een diner bij hem thuis, om hem lekker te maken voor een Formule 1-stoeltje.'

Hamilton uiteindelijk toch een beetje naar Honda

McLaren gaf Hamilton toch een kans en met succes, want hij werd al in zijn tweede seizoen wereldkampioen. Intussen werd Honda Brawn GP en later Mercedes. Enkele jaren later volgde toen dus 'alsnog' de overstap van Hamilton naar het team dat hem al vroeg in zijn carrière volgde. 'En dat was allemaal te danken aan Niki Lauda', legt Fry uit. 'Hij overtuigde Mercedes ervan om Hamilton te halen. Ondanks dat het ontzettend veel geld kostte haalde Lauda zijn gelijk.' (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws