'Mercedes blijft definitief in F1 en biedt Hamilton nieuw contract tot 2022' Formule 1

'Mercedes blijft definitief in F1 en biedt Hamilton nieuw contract tot 2022'

Door Maurits Kappetijn 22 januari 2020 | 19:56


Als het aan het doorgaans betrouwbare Motorsport.com ligt, is de kogel door de kerk: Ook de komende jaren rijdt Mercedes in de Formule 1. Het is al langere tijd onduidelijk wat het kampioensteam de komende jaren zal gaan doen, maar witte rook met betrekking tot de toekomstplannen lijkt nu eindelijk in zicht.

Volgens de Italiaanse tak van het motorsportmedium meldt dat het lange wachten op het 'ja-woord' van Mercedes te maken had met de top van het concern. Bij Daimler kwam er met Ola Källenius een nieuwe topman aan het roer en dus ontstond er onduidelijkheid over zijn intenties in de Formule 1. Gelukkig lijken die niet af te wijken van zijn voorganger en kan de Duits-Britse renstal zich gaan opmaken voor in ieder geval een aantal extra seizoenen.

Naast het feit dat Mercedes naar alle waarschijnlijkheid langer doorgaat, zal Lewis Hamilton naar verwachting bijtekenen. De Italianen melden dat de regerend wereldkampioen in een 'vergevorderd stadium' zit in de contractbesprekingen en de Engelsman tekent naar verluidt bij tot en met 2022. Ook Toto Wolff zou al meerdere gesprekken met de top van het bedrijf hebben gehad, om mogelijk langer door te gaan bij zijn huidige equipe. 

Contractnieuws Hamilton zat er al aan te komen

Het nieuws van Hamiltons contractverlenging komt niet uit de lucht vallen. La Gazzetta Dello Sport meldde afgelopen week al dat Hamilton op weg is naar een contractverlenging bij Mercedes en de geluiden van Motorsport lijken die geruchten alleen maar te versterken. 

Wel heeft het Italiaanse medium slecht nieuw voor Valtteri Bottas; na 2020 zou Mercedes graag verder willen kijken wat betreft een tweede coureur. George Russell zou op poleposition staan om het stoeltje van de Fin over te nemen, om zo een nieuwe stap in zijn ontwikkeling te zetten. Een komst van Max Verstappen of Charles Leclerc is nagenoeg uitgesloten, nadat allebei de coureurs onlangs hun contract met enkele jaren verlengd hebben. (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws