Update | Ferrari slikt woorden in: 'Maken we later bekend' Formule 1

Update | Ferrari slikt woorden in: 'Maken we later bekend'

Door Christian Moerman 30 januari 2020 | 11:26


Ferrari heeft besloten alleen Charles Leclerc op te roepen voor de 18 inch-bandentests in Jerez. De Monegask zal in de SF90 de nieuwe compounds uittesten. Sebastian Vettel, die een aflopend contract heeft bij de Italiaanse renstal, staat langs de kant.

Leclerc zal dus verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen van de bolide van 2021, hij mag zijn input geven in hoe het team uit Maranello de auto aan moet passen om adequaat te reageren op het nieuwe rubber, terwijl zijn ervaren teamgenoot zijn mening niet mag geven, meldt Motorsport Italia.

Op 8 en 9 februari zal het Ferrari-talent in Andalusia te vinden zijn, waar hij twee dagen mag rijden op de banden die vanaf 2021 onder de Formule 1-auto's geschroefd worden. Een van deze dagen wordt met oud rubber gereden, de andere dag met nieuw rubber, ter vergelijking.

Binotto geeft duidelijk signaal af

Mattia Binotto heeft met deze beslissing zijn visie niet heel subtiel duidelijk gemaakt. Vettel treedt voor de Scuderia niet meer op de voorgrond, Ferrari zet nu alles op alles om het jonge talent bij te staan in de titelstrijd. 

Vettel zal in 2020 indruk moeten maken op zijn team om zijn stoeltje veilig te stellen bij zijn huidige werknemer. In de tussentijd worden de rumoeren over een mogelijke overstap naar McLaren of Red Bull steeds groter. (Foto: Ferrari F1 Team)

Update 11.30u (30/01) | Ferrari slikt woorden in: 'Dit maken we later bekend'

Ferrari is teruggekomen op de keuze om alleen Charles Leclerc naar de bandentests te sturen. Wat werd gezien als subtiele hint naar Sebastian Vettel blijkt nu iemand binnen Ferrari te zijn die zijn mond voorbij praatte.

De Italiaanse renstal heeft tegenover Speedweek bevestigd dat ze er nog niet uit zien wie ze naar de testdagen gaan sturen: 'We hebben nog niet besloten wie we naar Zuid-Spanje gaan sturen.'

'Dit maken we later bekend, naarmate de testdagen (die op 8 en 9 februari plaatsvinden, red.) dichterbij komen', zo luidt de verklaring uit Maranello. Dit sluit echter niet uit dat Ferrari vooralsnog alleen toptalent Leclerc naar de gelegenheid zal sturen.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws