Argentinië toont belangstelling in terugkeer Formule 1 Formule 1

Argentinië toont belangstelling in terugkeer Formule 1

Door Christian Moerman 23 januari 2020 | 12:06


Liberty Media is driftig op zoek naar nieuwe locaties om de Formule 1-kalender uit te bereiden. Vanuit verschillende landen komen er berichten over toenemende interesse, ook Argentinië heeft nu belangstelling getoond voor het hosten van een evenement.

Argentinië staat al meer dan 20 jaar niet op de kalender. De laatste keer dat deze Grand Prix werd gehouden was in 1998, Michael Schumacher nam toen de trofee mee naar huis. Matias Lammen, de Argentijnse minister van Toerisme en Sport, heeft interesse in een eventuele terugkeer. 

Lammen wil de komende jaren grote sportevenementen in het land organiseren en geeft hierbij de Formule 1 als een groot voorbeeld volgens Motorsport: 'Het zou heel interessant zijn voor de sport en het toerisme in Argentinië. ik denk dat we kunnen samenwerken met enkele privé-sponsoren om het mogelijk te maken.'

Argentinië met groeiende Formule 1-interesse

Het land laat de laatste jaren zien dat motorsport in het bloed zit van de lokale bevolking. Sinds 2014 is de MotoGP teruggekeerd, gevolgd door de WTCC in 2017. Hiernaast wordt in het Zuid-Amerikaanse land ook het WK Superbikes en een WRC-wedstrijd gehouden.

Aan de ervaring en organisatie zal het dus niet gaan liggen, zoals bij vele landen is de financiering hier de grootste uitdaging. Wel staan overheden in Zuid-Amerika vaak open voor een mogelijke subsidiëring van het evenement die gerechtvaardigd worden door een toename in toerisme. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws