Red Bull verlengt samenwerking met brandstofleverancier ExxonMobil Formule 1

Red Bull verlengt samenwerking met brandstofleverancier ExxonMobil

Door Christian Moerman 23 januari 2020 | 12:20


Red Bull Racing heeft officieel de samenwerking met brandstofleverancier ExxonMobil verlengd. Na de contractverlenging van Max Verstappen weet de Oostenrijkse renstal nu ook het Amerikaanse merk voor een langere tijd aan zich te binden.

In de nieuwe overeenkomst staat dat ExxonMobil de ingenieurs gaat ondersteunen met het leveren van smeerolie die nodig is voor het verbeteren van de krachtbron en de versnellingsbak. Bovendien levert Mobil 1 brandstof aan Red Bull. De eerste auto die onder de verlengde samenwerking valt is de 2020-bolide, de RB16.

Lees ook: Horner reageert: 'ExxonMobil zonder twijfel bijgedragen aan prestaties'

'Sinds de succesvolle samenwerking die in 2017 begon, heeft ExxonMobil voortdurend de Esso Synergy racebrandstof verbeterd en de Mobil 1 smeermiddelen ingezet om de motorleveranciers van ons team te ondersteunen', aldus het commentaar van Red Bull Racing via de officiële website.

Red Bull en ExxonMobil enthousiast

Ook via Twitter laat het team weten enthousiast te zijn over de deal: 'We zijn er trots op dat we in de toekomst ook door ExxonMobil voorzien worden van brandstof. De samenwerking is beloond met een meerjarige deal voor onze officiële brandstof en smeermiddelleverancier, en partner op het gebied van technologie.' (Foto: F1Maximaal)

Lees ook: ExxonMobil: 'Wij leveren graag aan spectaculaire Verstappen'


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws