Brits bedrijf verkoopt oude Sauber en Marussia Formule 1-auto's Formule 1

Brits bedrijf verkoopt oude Sauber en Marussia Formule 1-auto's

Door Christian Moerman 23 januari 2020 | 15:12


Altijd al een Formule 1-bolide willen bezitten? Het Britse bedrijf TDF heeft enkele oude Formule 1-auto's opgekocht en heeft ze te koop staan, dus nu kan het. Er zit wel een aardig prijskaartje aan vast.

Het betreft auto's van Team Marussia en Sauber, die door Tour-de-Force Power Engineering opgepikt zijn. Momenteel worden de bolides die in het 2011-seizoen en het 2012-seizoen gebruikt werden omgebouwd zodat er in te rijden valt.

De Sauber C31 uit 2012 en de Marussia MVR02 uit 2011 werden bestuurd door onder anderen Sergio Perez en Jerome D'Ambrosio. Delen van de bolides zijn nog origineel, maar om onderhoudskosten te drukken wordt wel de krachtbron vervangen.

Nieuwe krachtbron geen geintje

De nieuwe krachtbron schort ook niet aan vermogen, maar liefst 600 pk komt er uit de motor, je zit in minder dan twee seconden op 100 kilometer per uur. Daarmee haal je een topsnelheid van 320 kilometer per uur, mits je DRS open staat.

Tijdens het remmen krijg je ongeveer 4,5G aan kracht te verduren, dus het voelt alsof je daadwerkelijk een huidige Formule 1-auto bestuurt. De auto wordt geleverd met drie sets Pirelli-banden en een racecursus, buiten het circuit om mag er niet met de bolide verreden worden volgens de Limburger.

Pittig prijskaartje

Het prijskaartje dat aan de bolide hangt is aardig, voor ongeveer 1,7 miljoen euro mag je jezelf de trotse eigenaar noemen van een Formule 1-auto. De officiële prijs is nog niet bevestigd, maar het zal in deze regionen liggen. (Foto: Alfa Romeo Racing)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws