Barrichello: 'De moed van Schumacher en de mentaliteit van Hamilton' Formule 1

Barrichello: 'De moed van Schumacher en de mentaliteit van Hamilton'

Door Christian Moerman 23 januari 2020 | 15:48


Rubens Barrichello werd door ESPN Brasil gevraagd hoe de perfecte coureur er volgens hem uit zou zien. Hij kiest drie voor de hand liggende coureurs, maar in zijn keuze scheert hij Lewis Hamilton over één kam met misschien wel de twee grootste coureurs ooit.

'Mijn perfecte coureur heeft de kwaliteit van Ayrton Senna, de moed van Michael Schumacher en de mentaliteit van Lewis Hamilton', aldus de voormalig Formule 1-coureur, die in 322 races elf overwinningen op naam wist te schrijven.

De Braziliaan overwinterde bijna twintig jaar in de sport, begon bij Jordan en belandde onder andere bij Ferrari, Williams, Brawn GP en Honda F1. Door zijn lange carriere heeft hij een meer dan aardig referentiekader om dergelijke uitspraken te doen.

Barrichello's instelling in de Formule 1

Ook heeft Barrichello aangegeven hoe hij zich keer op keer weer klaar wist te maken voor een nieuw seizoen: 'Ik verbeterde elke dag. Continu herinnerde ik mijzelf daaraan in mijn hoofd. Als je denkt dat je niet meer beter kan, dan ben je klaar om die extra stap te zetten.' (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws