Brown haalt hard uit: 'Bij Red Bull kan elke race je laatste zijn' Formule 1

Brown haalt hard uit: 'Bij Red Bull kan elke race je laatste zijn'

Door Christian Moerman 23 januari 2020 | 17:02


Zak Brown heeft uitgehaald naar Red Bull op de Autosport International Show. De McLaren-coureurs, evenals de Amerikaanse teambaas, waren aanwezig op het evenement waar Brown  aangaf dat hij denkt dat Carlos Sainz veel beter bij McLaren past dan bij Red Bull.

'Carlos heeft uitstekend werk geleverd. Die eenjarige contracten die hij continu aangeboden kreeg bij Red Bull en Toro Rosso waren voor hem maar niks. Zo'n omgeving is niet goed voor Sainz', zo opende de McLaren-teambaas over de werkgever van Max Verstappen.

Brown doet er nog een schepje bovenop. Met name het Red Bull-juniorenprogramma staat erom bekend dat het genadeloos en bijzonder competitief is. Coureurs die door de Oostenrijkers gesponsord worden krijgen de financiering wel, maar als ze niet binnen aanzienlijke tijd presteren worden ze net zo makkelijk de deur weer gewezen.

Brown begrijpt instelling Red Bull niet

Brown begrijpt van deze instelling maar weinig. Hij denkt dat coureurs juist vertrouwen nodig hebben om goed tot hun recht te komen: 'Natuurlijk is Red Bull een fantastisch team, maar wat mij betreft zijn ze te streng voor hun coureurs.'

'Ik denk dat Carlos een coureur is die moet weten dat het team voor de volle 100 procent achter hem staat. Bij Red Bull kan elke race je laatste zijn, zo'n omgeving creëren ze daar en voor Sainz werkt dat niet', concludeert Brown volgens Formula 1. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws