Alle teams bouwen een testauto voor 18-inch banden Formule 1

Alle teams bouwen een testauto voor 18-inch banden

Door Wouter Hollemans 23 januari 2020 | 18:23


In 2021 stapt de Formule 1 over naar een nieuw bandenreglement, met 18-inch banden van Pirelli. De manager van Pirelli, Mario Isola, heeft bevestigd dat alle tien teams een speciale testauto zullen ontwikkelen om deze banden te ontwikkelen tijdens 28 testdagen het komende jaar. Dat is inclusief een gezamenlijke driedaagse testsessie met alle teams.

Het afgelopen jaar testte Pirelli al de 18-inch banden uit met testauto’s van Mercedes, McLaren en Renault die waren aangepast voor de nieuwe velgmaat. In 2020 zal er nog veel meer getest gaan worden, met alle teams zegt Isola tegen Autosport.com: ‘We hebben een uitgebreid plan. Het is zeer positief dat alle tien teams hebben bevestigd dat ze dit jaar een testauto voor de testritten gaan bouwen. Dus alle teams starten op hetzelfde niveau - niemand heeft er voordeel bij.’

Driedaagse test in Abu Dhabi met alle teams

Tijdens het seizoen zullen er 25 dagen zijn waarop Pirelli gaat testen en vlak na het einde van het seizoen ook tijdens de driedaagse test in Abu Dhabi. Dan zullen alle teams tegelijk de baan op gaan met de 18-inch banden. Ondanks dat het vrij laat in het jaar is, ziet Isola het vooral positief: ‘Het is een goede validatie, om te zien of de banden volgens planning zijn voor 2021. Als er een aanpassing nodig is, dan hebben we nog een beetje tijd tot de test in Barcelona in februari.' (Foto: Pirelli)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws