Carey hint op afschaffen loyaliteitsbonus Ferrari vanaf 2021 Formule 1

Carey hint op afschaffen loyaliteitsbonus Ferrari vanaf 2021

Door Christian Moerman 24 januari 2020 | 08:50


Formule 1-CEO Chase Carey heeft aangegeven dat de commerciële overeenkomsten met de team in de slotfase van de onderhandelingen zitten. Liberty Media wil vanaf 2021 een aantal conservatieve eigenschappen die de sport eigen is, de kop in drukken.

RACER meldt dat Liberty Media de verdeling van het prijzengeld graag onder de loep wil nemen: 'Sommige teams worden nu beloond voor de historische prestaties in de sport. Daarnaast krijgt Ferrari een bonus als oudste team.'

'Ik ben voor de underdog. Die móét een kans hebben om te winnen. Afgelopen seizoen (2019, red.) had je eigenlijk maar drie teams die serieus mee konden doen voor het kampioenschap', aldus de Amerikaan tegenover Bloomberg.

Liberty Media bijna door onderhandelingen heen

'We zitten in de slotfase van de onderhandelingen. We hebben alles strakgetrokken, van de nieuwe regulering tot het budgetplafond. Je gaat nooit een unanieme overeenkomst bereiken, daarom moet je kijken wat eerlijk is en wat goed is voor de sport', vervolgt de Liberty Media-topman.

Hij begrijpt dat het onmogelijk is om alle teams tevreden te stellen: 'Mensen gaan tegenstribbelen. We hebben onze prioriteiten bekeken en hebben compromissen gemaakt om toch nog tot een succesvolle conclusie te komen. Met de expertise van de FIA denk ik dat we die bereikt hebben.'

Regels in 2021 en budgetplafond

In 2021 zullen de auto's significant aangepast worden. De voorvleugel wordt veel simpeler dan de huidige versie, de vloer van de auto mag geen grote aerodynamische voordelen opleveren (met behulp van vleugeltjes, sneetjes of andere middelen) en inhalen op het circuit zou ten gevolge een stuk makkelijker moeten gaan.

Daarnaast komt er een budgetplafond van $175 miljoen per seizoen, maar wel met uitzonderingen. Carey heeft al eerder toegegeven dat in alle facetten van de sport compromis gesloten moeten worden om de partijen geïnteresseerd te houden. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws