Documentaire over voormalig FIA-president houdt niets achter Formule 1

Documentaire over voormalig FIA-president houdt niets achter

Door Rutger Hoekstra 24 januari 2020 | 13:32


Voormalig FIA president Max Mosley vertelt dat de nog te verschijnen documentaire over zijn leven niets zal achterhouden. Mosley bevat beelden die, als het aan de hoofdrolspeler had gelegen, niet in de uiteindelijke film waren terechtgekomen. Van zijn moeilijke relatie met zijn vader tot en met het News of the World-schandaal uit 2008 waardoor hij als FIA president moest aftreden, het wordt allemaal behandeld.

In eerste instantie zou de documentaire gaan over de nasleep van de dodelijke ongelukken van Ayrton Senna en Roland Ratzenberger in 1994 en hoe die geleid hebben tot sterk verbeterde veiligheidseisen, zo vertelt Mosley aan Autosport. Uiteindelijk evolueerde dat in een uitgebreider verhaal over wie Max Mosley is.

'Alles zit er in, ook News of the World en wat daarna gebeurde', volgens Mosley. Op de vraag of het beruchte incident met zijn verkleedpartij als Adolf Hitler ook de film haalde, antwoordde hij bevestigend. Hij geeft eerlijk toe dat als het aan hem gelegen had, sommige elementen eruit geknipt werden, maar 'het moet onafhankelijk zijn.'

De raceliefhebber wordt niet vergeten. De documentaire bevat ook beelden van zijn tijd bij March, dat hij samen met Robin Herd oprichtte en interviews met bekende F1-gezichten als Jean Todt, Flavio Briatore, Gerhard Berger en Bernie Ecclestone. (Foto: Red Bull Racing Content Pool/Getty Images)

De film gaat 8 maart in première op het Manchester Film Festival.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws