Is Red Bull de volgende? 'Aston Martin stapt uit DTM' Formule 1

Is Red Bull de volgende? 'Aston Martin stapt uit DTM'

Door Christian Moerman 24 januari 2020 | 15:05


Aston Martin heeft besloten zich terug te trekken uit de DTM. Het Britse automerk overwinterde slechts één seizoen in de touringcar-categorie en gooit al de handdoek in de ring. Wordt Red Bull het volgende slachtoffer van de financiële crisis bij de Britten?

Begin 2019 sloot R-Motorsport aan bij de Deutsche Tourenwagen Masters, een van de belangrijkste toerwagen kampioenschappen van de wereld. Maar liefst vier auto's vervingen het gat dat Mercedes eerder achterliet in de sport. Ze moesten het opnemen tegen andere grote merken.

Audi en BMW hebben zich al tijden genesteld in de sport en vormden te veel concurrentie voor Aston Martin, ze wisten geen enkele top vijf finish te behalen in het eerste seizoen. Een anonieme koper wilde klaarblijkelijk het team uit z'n lijden verlossen en heeft ook het contract met motorfabrikant HWA verscheurd.

Aston Martin laat Red Bull schrikken

'De herziening van ons motorsportprogramma heeft aangetoond dat we nieuwe prioriteiten moeten stellen. De toekomst van onze DTM-samenwerking is niet langer relevant voor ons', aldus R-Motorsport-teambaas Florian Kamelger volgens Motorsport.

Een vreemd bericht van de Britten dat ook in Oostenrijk zeker niet goed ontvangen zal worden. Naast een op de loer liggende Lawrence Stroll heeft Red Bull dus ook te maken met een twijfelende sponsor. Sinds 2016 zijn de twee merken verbonden onder de officiële naam van de renstal: Aston Martin Red Bull Racing.

Ook kondigt Aston Martin aan dat ze later dit jaar meer bekend gaan maken over hoe de toekomst van het merk binnen de autosport eruit ziet: 'Wat we beslist hebben over onze deelname aan motorsport in 2020 gaan we later aankondigen.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws