Bottas: 'Totaal niet verrassend dat Red Bull Verstappen wil houden' Formule 1

Bottas: 'Totaal niet verrassend dat Red Bull Verstappen wil houden'

Door Sam Koster 24 januari 2020 | 18:23


Zowel Max Verstappen als Charles Leclerc hebben onlangs langdurige contracten getekend bij hun huidige teams. Vooral van de Nederlander was dit groot nieuws, aangezien er rekening mee gehouden werd dat hij weleens naar Mercedes had kunnen gaan. Valtteri Bottas kijkt er totaal niet van op, zo zegt hij in de Finse krant Ilta Sanomat.

'Na 2020 is natuurlijk alles vaag', duidt Bottas de aanstaande regelementswijzigingen. 'Ik kan me dus wel voorstellen dat die teams zekerheid willen creëren door ten minste één rijder voor langere tijd vast te leggen', vervolgt de Fin.

Allebei de rijders hebben bovendien al een goede staat van dienst. 'Zowel Leclerc als Verstappen is nog jong en allebei hebben ze al bewezen goede rijders te zijn', stelt de Mercedes-coureur. 'Dat ze nu al een lang contract hebben kan de rijdersmarkt stabiliseren, dat is positief', stelt Bottas.

Bottas en Hamilton nog niet verlengd door Mercedes

Zijn eigen team Mercedes heeft, in tegenstelling tot Ferrari en Red Bull Racing, echter nog geen rijders vastgelegd voor de periode na 2020, wat meewerkt aan de geruchten dat we Hamilton vanaf volgend jaar in een Ferrari zullen zien rondrijden. Op zijn eigen positie gaat Bottas overigens niet in. (Foto: Mercedes AMG F1)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws