Rookie Latifi maakt zich geen zorgen: 'Norris en Albon werden ook geen F2-kampioen' Formule 1

Rookie Latifi maakt zich geen zorgen: 'Norris en Albon werden ook geen F2-kampioen'

Door Sam Koster 24 januari 2020 | 20:33


Een grote stoelendans heeft in de Formule 1 niet plaatsgevonden in aanloop naar 2020. Mede als gevolg daarvan zal er maar één rookie aan de start verschijnen in Melbourne: Nicholas Latifi. De Williams-rijder wordt wat argwanend bekeken wegens de zak geld die hij meebrengt. Ten onrechte, zo stelt Latifi in Autosport.

Latifi, zoon van een Iraans-Canadese miljardair, zette pas erg laat zijn eerste stappen in de autosport. Pas op zijn dertiende zat hij voor het eerst in een kart. Sindsdien heeft hij een niet al te succesvolle reeks prestaties neergezet. De tweede plaats in de eindstand van de Formule 2 vorig jaar is vooralsnog zijn topprestatie.

Dat hij geen kampioen werd zegt volgens Latifi maar weinig. 'Lando Norris en Alex Albon werden ook geen Formule 2-kampioen in 2018, maar deden het afgelopen jaar uitstekend in de Formule 1', beredeneert Latifi. 'Dat ik vorig jaar tweede werd achter Nyck de Vries wil niet zeggen dat ik bij Williams niks kan laten zien', stelt de Canadees.

Latifi: 'Even lang onderweg als Verstappen'

Met 24 jaar is de Canadees naar tegenwoordige maatstaven relatief oud voor een Formule 1-debuut. Latifi zelf had er echter niet aan moeten denken eerder te debuteren. 'Voor mijzelf voelt het goed om nu te debuteren', stelt hij. 'Bovendien hebben Max Verstappen en Esteban Ocon er ongeveer even lang over gedaan om de Formule 1 te halen als ik', zo vergelijkt de Canadees zich.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws