'Ferrari kijkt naar Mercedes en wil strategie wintertests kopiëren' Formule 1

'Ferrari kijkt naar Mercedes en wil strategie wintertests kopiëren'

Door Joris Verwijst 25 januari 2020 | 08:37


Ferrari gaat dit jaar de wintertests met een andere strategie aanvliegen. Dat schrijft Motorsport.com. De winterse testweken in Barcelona liepen voor Ferrari uit op een drama. Het team leek op basis van die testen ijzersterk, maar werd gedurende het seizoen constant geklopt door Mercedes.

De Zilverpijlen, die tijdens de wintertests geen sterke indruk maakten, wonnen de eerste acht (!) Grands Prix van het seizoen. Mercedes gaf onlangs toe dat het de concurrentie bewust zand in de ogen gestrooid heeft. Het team maakte duidelijk dat de wagen waarmee de eerste week werd getest, niet bedoeld was om te racen. 

Pas in week 2 kwam de échte auto tevoorschijn. Ferrari wil met eenzelfde tactiek gaan proberen om de wereldtitel weer naar Italië te halen. Dat meldt Motorsport.com Italië. Of Ferrari de strategie ook echt gaat toepassen, wordt de komende maanden duidelijk. Op 11 februari wordt de nieuwe auto onthuld, met acht dagen later de eerste officiële testdag.

De eerste Grand Prix van het nieuwe seizoen is traditiegetrouw die van Australië. Op Melbourne Park wordt op zondag 15 maart het nieuwe Formule 1-seizoen afgetrapt. (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws