Oud-coureur uit kritiek op Red Bull: 'Was alsof je een robot was bij hen' Formule 1

Oud-coureur uit kritiek op Red Bull: 'Was alsof je een robot was bij hen'

Door Joris Verwijst 25 januari 2020 | 09:35


Jean-Eric Vergne heeft in een interview flinke kritiek geuit op Red Bull en Toro Rosso. De voormalig Formule 1-coureur is nu actief in de Formule E, met succes. Dat neemt niet weg dat hij enkele mindere jaren achter de rug heeft. 

Vergne geeft toe dat hij weinig leuke herinneringen heeft aan de Formule 1. De Fransman reed van 2011 tot en met 2014 bij Toro Rosso. Dat team staat er net als moederteam Red Bull om bekend dat het hard en zwaar is voor de eigen coureurs. 'In al die jaren kreeg ik te horen: 'Eet dit, slaap dan en dan, sport zoveel uur, zeg dit en zeg dat niet, lach wel, lach niet...' Het was alsof je een robot was bij hen', vertelt Vergne tegenover Motorsport.com. 

LEES OOK: Vergne blij dat hij is weggestuurd door Marko: 'Beste wat me is overkomen' 

De strenge regels buiten de baan hadden invloed op de prestaties. 'Als je dan eindelijk in de wagen kwam, ik wil niet zeggen dat het plezier helemaal was verdwenen, maar je was niet langer jezelf.' Bij Red Bull was Vergne te trots, geeft hij nu toe. 'Ik was jong, erg energiek en had veel races en kampioenschappen gewonnen. Mijn eerste seizoen bij Red Bull was lastig. Ik dacht dat ik de koning was en iedereen zou verslaan.'

'Ik verdiende niet eens veel bij Red Bull'

In de zomer van 2014 kwam er een eind aan het huwelijk tussen Vergne en Red Bull. 'Het was alsof er een bom was afgegaan, al mijn levensdromen sloegen stuk. Toen ik de F1 verliet, raakte mijn geld op. Ik was dom en gaf alles uit, terwijl ik niet eens veel verdiende bij Red Bull. Mensen denken dat je rijk bent als je F1-coureur bent, maar omdat ik mezelf als een miljonair zag gaf ik ook veel meer uit.' (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws